Ľubomír Hudačko Kultúra

Čo zaujímavé zažiť v Prešove v sobotu a nedeľu? Nechajte sa inšpirovať

Aj počas tohto víkendu sa budú v našom meste konať rôzne podujatia. Vybrali sme pre vás tie, ktoré naša redakcia radí zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Čo zaujímavé zažiť v Prešove v sobotu a nedeľu? Nechajte sa inšpirovať
Foto: Ľubomír Hudačko

Objavovanie Prešova

9. decembra 10:00 – 13:00 a 10. decembra 14:00 – 17:00 pri MIC

Všetci milovníci histórie, obzvlášť histórie mesta Prešov sú pozvaní na cyklus stretnutí s názvom Objavovanie Prešova. Témou tohto objavovania budú Cechy mäsiarov, olejkárov, felčiarov a holičov.

Handmade trhy

9. decembra o 14:00 v Čukoláde

Trhy, kde nájdete kvalitné a originálne výrobky od šikovných remeselníkov.

Martinko Klingáč

9. decembra o 16:00 vo Viole

Postava Martinka Klingáča, známa nie len zo slovenských rozprávok Pavla Dobšinského, ale aj po celom svete, ožíva v činoherno-bábkovej rozprávke Divadla Portál. Predstavenie s pesničkami o nešikovnej Hanke, ktorej pomôže Martinko Klingáč vyriešiť situáciu, do ktorej sa nečakane dostala. Bábkovo-činoherné divadlo pred deti.

Sima Martausová

9. decembra 18:00 – 20:00 v Kine Scala

Po minuloročnom vypredanom turné, prišla Sima s novým programom. Spolu so svojou kapelou a hosťom, Dievčenským speváckym zborom Slovenského rozhlasu, pod vedením dirigenta Adriana Kokoša, pripravia fanúšikom nezabudnuteľné momenty.

Rodinný kvíz

10. decembra 16:00 vo Wave

Zábavný kvíz pre celé rodiny, v ktorom budete kolektívne hľadať správne odpovede na 60 rôznych otázok v troch kolách. Preverí znalosti o historicky dôležitých medzníkoch, či zaujímavostiach o európskych štátoch, túto jeseň je hlavou témou životné prostredie.

Nikola Šuhaj

10. decembra o 16:00 v DJZ

Na konci sveta, v dedinke učupenej v lone štítov, narodil sa zbojník, ktorý bohatým bral a chudobným dával, až kým ho zrada nepripravila o lásku aj o život. Pôvodný slovenský muzikál.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM