Ľubomír Hudačko Kultúra

Čo prinesie jarný víkend v Prešove? Pestrý výber tipov na voľné dni na jedinom mieste

Ani sme sa nenazdali a ďalší víkend už klope na dvere. Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? V Prešove môžete zažiť aj takéto lákadlá...

Ilustračný obrázok k článku Čo prinesie jarný víkend v Prešove? Pestrý výber tipov na voľné dni na jedinom mieste
Zdroj: Dnes24.sk

Jana z Arku

22. spríla 18:30 – 21:10 v DJZ

Pod stromom víl zjavil sa anjel a potvrdil dávne proroctvo: „Z náruče stromov zahalené závojom hmly vyjde vojsko, na čele ktorého bude stáť panna. Tá panna bude odomykať brány miest, od ktorých Francúzsko stratilo kľúče, až kým neodomkne bránu Remeša a nevloží korunu do rúk kráľa.“ Pôvodný slovenský muzikál na motívy legendami opradeného života zbožnej pastierky.

Piesne mojej matky Júlie

22. apríla 19:00 – 20:30 v DAD

Tento netradičný hudobný projekt vznikol na zaklade autentických nahrávok matky Andyho Warhola Júlie Zavackej Warholovej, ktorá vďaka iniciatíve svojho syna Andyho naspievala v 50.rokoch minulého storočia /20.st/ na LP platňu v nahrávacom štúdiu v Pittsburghu pôvodné rusínske ľudové piesne.

Bez předsudků

22. apríla 19:00 – 21:30 v PKO

Účinkujú: Jana Paulová, Pavel Zedníček. Réžia: Roman Štolpa. Brilantná komédia o priateľstve, o tajomstvách, o zvedavosti a hlavne, o nás samých – divákoch. Stávame sa svedkami vtipného, vybrúseného, veľmi trefného a miestami aj dojemného slovného súboja. Diego a Fiona, dvaja dlhoroční priatelia, musia neplánovane prespať v moteli a to spolu v jedinej voľnej izbe.

Mayen, Deaths, Still Parade

22. apríla 20:00 – 22:00 v Christianii

Tri kapely, tri vízie súčasného (dream)popu. Mnoho rôznorodého, no i mnoho spoločného. Láska k analógovým syntetizátorom, DIY nahrávaniu, Berlínu.

Amfik Dubs

22. Apríla 20:00 – 23. Apríla 0:00 Amfiteáter

Amfik Dubs je nová heavybass session v našom meste, ktorá sa skutoční v zrekonštruovaných priestoroch pod amfíkom.

Jarné trhy Prešov-XXIV. ročník

22. Apríla 2016 pri Mestskej hale

Jarné trhy Prešov 2016 – XXIV.ročník Jedno z najväčších podujatí na východnom Slovensku – XXIV.ročník, viac ako 30 000 návštev­níkov. Veľtrh stavebníctva a záhradníctva. Vstupné zadarmo. Nielen predaj so zľavami, ale aj odborné rady pri stavbe, rekonštrukcií, zariaďovaní bytu, domu, zatepľovaní.

Infinity rock tour 2016

23. apríla 19:00 – 21:30 v Športovej hale na Baštovej

Počas koncertu čaká na návštevníkov bohatá nádielka kvalitnej hudby. Na pódiu sa predstaví legenda našej hudobnej scény, skupina Tublatanka za doprovodu skupín Helenine oči a Piňazi de. Príďte zažiť atmosféru Infinity rock tour 2016.

Edo Klena a klenoty

23. apríla 20:30 – 22:30 v Christianii

Najznámejší folkový pesničkár z Prešova vystúpi spolu s jeho legendárnou kapelou Klenoty. Energiou sršiaci folkový večer, spojený s krstom nového albumu.

Zmiešaná štvorhra

24. apríla 15:30 – 17:30 v DJZ

Satirická komédia v podaní Radošinského naivného divadla, v ktorej sa tak trochu nepriamo zápasí o zmysel ľudského šťastia. V čom tkvie? Vo finančnom zabezpečení? Vo fungujúcich medziľudských vzťahoch? V krásnom snívaní? Indiskrétny 24-hodinový pohľad do života dvoch úplne odlišných slovenských rodín a z neho plynúca správa o kvalite súčasného slovenského života.

Cisárové nové šaty

24. apríla 16:00 – 17:30 v PKO

Z detstva si ho pamätáte. Starý príbeh v novom šate. Klasická rozprávka svetoznámeho klasika rozprávok Hansa Christiana Andersena prerozprávaná hercom, mímom a klaunom svetoznámeho Cirque du Soleil. Rozprávkár vám prezradí ako sa to všetko stalo a diváci sa zahrajú na švindliarov, ministrov namysleného cisára a celý jeho dvor i ľud jeho krajiny.

Môže vás zaujímať:

Obľúbený festival v Prešove sa opäť chystá otvoriť brány: Pozrite, aký nadupaný program bude na Unipo feste

Zažite apríl v Prešove naozaj zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať

Retrozáber známych Prešovčanov, ktorý ste len tak vidieť nemohli: Spoznáte, kto je na snímke? FOTO

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM