Ľubomír Hudačko Kultúra

Čo môžu zažiť deti počas ich sviatku? 10 zaujímavých akcií na MDD v Prešove a okolí

Najväčší sviatok všetkých detí sa nezadržateľne blíži a s ním aj množstvo akcií, ktoré lákajú najmenších Prešovčanov. Vybrali sme pre vás 10 podujatí v našom meste a jeho okolí, na ktorých si vaše ratolesti parádne užijú Medzinárodný Deň detí.

Ilustračný obrázok k článku Čo môžu zažiť deti počas ich sviatku? 10 zaujímavých akcií na MDD v Prešove a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Posádkový deň detí

  • Pripravené sú statické ukážky leteckej a pozemnej techniky, ukážky ručných zbraní, statické ukážky športových a ultraľahkých lietadiel, prelet vrtuľníka Mi-17, ukážka vzdušného výsadku z vrtuľníka Mi-17, ukážka výcviku psov, ukážka sebaobrany a výcviku vojakov, letové ukážky vrtuľníka Mi-17, letové ukážky Helicompany, ukážka zásahu proti požiaru, vyprosťovanie osôb (Hasičský a záchranný zbor Prešov, Vojenská hasičská jednotka letiska Prešov). To všetko 29.5. od 07:45 na letisku.

Záchranári deťom 2015

  • Ukážka práce Integrovaného záchranného systému Slovenskej republiky a modelových situácii pre detičky ale nie len pre nich v horskom prostredí. Už 30.5. v Motoreste Branisko od 9.00.

Rytieri a tradície

  • Nenechajte ujsť detskú akciu zaujímavú aj pre dospelých – Rytieri a tradície. 30.5. vás od 11.00 do 17.00 čaká stredoveká kuchyňa, posilňovňa, remeslá, tance a hry. Okrem toho aj rytierska aréna, fotenie v pranieri, razenie mincí či rekordné leporelo.

Deň detí s astronómiou

  • Čaká vás výroba a vypúšťanie motorových raketiek, výroba fúkacích raketiek, maľovanie súhvezdí, programy v planetáriu a v prednáškovej sále, výstava modelov rakiet a lietadiel. To všetko 30.5. od 14:00.

Deň otvorených dverí a MDD v réžii Dopravného podniku

  • Prešovský Dopravný podnik organizuje aj tento rok deň otvorených dverí. V sobotu 30. mája 2015 v čase od 10:00 – 14:00 v areáli DPMP na Bardejovskej 7 v Ľuboticiach sa môžete tešiť na podujatie ako súčasť Medzinárodného dňa detí.

Deň otvorených dverí v rekreačnom stredisku Kysak Brezie

  • DOD bude prebiehať 31.5. od 10.00 – do 15.00. Tešiť sa môžete na prehliadku zdravotnej budovy, jedálne, herne, TV miestnosti, počítačovej miestnosti, soc, zariadenia, sauny, kinobusu, bufetu, priestoru pre vedúcich, ihriská – futbalové, asfaltové, floorbalové, kolky alebo aj minigolf. Pripravená je tombola a nejedno prekvapenie pre deti a aj ich rodičov.

Deň detí v Brumíku

  • Brumík srdečne pozýva všetky detičky na veselý program a divadlo s Dorotkou z Fidorkova. Tešiť sa môžete na interaktívne divadielko, v ktorom sa Dorotka spolu s deťmi pokúsi pomôcť šaškovi, ktorého práve vyhodili zo školy. Na všetky deti čaká balónové prekvapenie a veselá diskotéka. Tešiť sa môžete na Sídlisku III na Tomášikovej a to 31.5. od 16.30.

Deň otvorených dverí 2015 v DJZ

  • Veľká scéna v nedeľu 31.5. od 14.00 do 17.00: vystúpenia umelcov DJZ spojené s exkurziami, od 17:30 do 18:30 Snehová kráľovná – rozprávka, Divadelný fotoateliér – fotografovanie detí a rodičov v divadelných kostýmoch a parochniach, Divadelné šminkovanie, rozprákové líčenie, perleťové tetovanie, detské atrakcie a ďalšie.

Dni mesta Prešov

  • 1.6. na pódiu na Hlavnej od 14:00 do 18:30: MDD – popoludnie plné hier a zábavy SCVČ Ebony, TŠ Grimmy, ABC CVČ, Hviezdy Prešova, SZUŠ Dama, Divadielko Cililing, Diridonky.
  • od 16:00 – Balónová show Exkluzívna atrakcia – najväčšia balónová show v meste

MDD v Lipanoch

  • Akcia s názvom Deťom pre radosť vás neminie, ak zavítate do Lipian v pondelok 1.6. od 8.00. Pre najmenších je pripravené Čítanie pod lipami, taktiež tanečný program, športové súťaže a vyhodnotenie. V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie bude konať v športovej hale.

Čítajte tiež:

Chutný zázrak z prírody menom baza: Kde si ju v okolí Prešova zadarmo nazbierať?

Prešovčan si počkal na krásny moment a cvakal: Nádherné zábery potešia každého lokálpatriota!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM