Ľubomír Hudačko Kultúra

Čo môžete zažiť v Prešove cez dni voľna? Inšpirujte sa víkendovými tipmi

Víkend si v Prešove môžete spestriť aj zaujímavými podujatiami. Vybrali sme pre vás niekoľko zaujímavých tipov, kam si vyraziť.

Ilustračný obrázok k článku Čo môžete zažiť v Prešove cez dni voľna? Inšpirujte sa víkendovými tipmi
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Burza nerastov a šperkov

1. apríla 9:00 – 15:00 Stredná odborná škola technická

XVIII. ročník medzinárodnej predajnej výstavy minerálov, šperkov a skamenelín. Deti a mládež do 18 rokov zdarma.

Zlatý súdok

1. apríla 11:00 – 17:00 v Šarišskej galérii

Už 23. ročník medzinárodnej súťaže kresleného humoru Zlatý súdok na tému pivo. Hlavným organizátorom je Fedor Vico, zástupca Pivnej galérie v Prešove a konateľ súťaže. Výstava potrvá do 30. 4. 2017, vstup voľný.

Slnko a hodinár

1. apríla 11:00 – 12:00 v planetáriu

Audiovizuálny program pod umelou hviezdnou oblohou o hodinách a čase pre najmenších školákov. Program ponúka prehliadku rôznych druhov hodín a v závere sa deti naučia formou riekaniek určovať čas pomocou ručičkových hodín.

O hlúpej žene

1. apríla 16:00 – 17:00 vo Viole

Rozprávkový príbeh na motívy ľudovej rozprávky O hlúpej žene, ktorý ožíva v podaní hercov Divadla Portál. Dozviete sa v ňom o tom, že hlúposť kvitne v každom veku. Žartovná činoherná rozprávka s pesničkami pripomenie divákom, že láska prekoná aj hlúposť.

VK Mirad Prešov-VK Prievidza

1. apríla 17:00 – 18:30 v Športovej hale Prešovskej univerzity

Fanúšikovia športu z pod vysokej siete majú šancu prísť podporiť prešovských hráčov v zápase 2.kola play off najvyššej Extraligy mužov proti VK Prievidzia.

Frida – Maľovať a milovať

1. apríla 18:30 – 19:30 v DJZ

Pôvodný slovenský muzikál s hudbou skladateľa a producenta Rudolfa Geriho, autora libreta a textov piesní Daniela Heviera a spoluautora libreta a režiséra Karola Vosátka je oslavou neskrotného života jednej z najvýznamnejších maliarok 20. storočia. V životnom príbehu legendárnej Mexičanky Fridy Kahlo nájdete vášeň, lásku, humor, tanec a podmanivú hudbu za sprievodu živého orchestra.

Darkness Positive

1. apríla 20:30 – 22:00 v Christianii

Hudobníci z progresívnej rock-popovej kapely z Martina žijú oxymorón a stereotyp nepoznajú vďaka hudbe, ktorú hrajú. Žiadny hudobný žáner im nie je cudzí, pretože hudba je oslava.

PoP-Cult Hraviareň

2. apríla 15:00 – 20:00 v Libresse

Prvý apríl je už tradične zábavný deň a tento rok môže byť zábavný aj druhý apríl. Príďte a zahrajte si s priateľmi, rodinou alebo s členmi magazínu PoP- Cult moderné spoločenské hry. Vhodné pre deti od 10 rokov.

Hádzaná: Extraliga

2. apríla 16:00 – 17:30 Tatran Hadball aréne

Zápas hádzanárov Tatran Prešov proti hádzanárskemu klubu Nové Zámky v rámci 8. kola nadstavby hádzanárskej extraligy 2016/2017.

Ako psíček a mačička

2. apríla 16:00 – 17:00 Kultúrne stredisko PKO – Solivar

Príbeh ponúka detskému divákovi originálne, moderné príbehy budujúce na etických princípoch a ľudovej slovesnosti. Prináša príbeh jedného dňa, ktorý spolu prežijú psíček s mačičkou plný vtipných situácií.

Benefičný koncert

2. apríla 16:00 – 18:00 v Kine Scala

Deň povedomia o autizme sa bude niesť v znamení benefičného koncertu. V programe vystúpia deti a pedagógovia internátnej školy, tanečná skupina Soul, Ľudová hudba Stana Baláža a country skupina The Fathers.

Jarný koncert

2. apríla 16:00 – 17:30 v PKO

Priaznivci vážnej aj ľudovej hudby majú šancu prísť sa pozrieť na Jarný koncert do sály PKO Čierny orol Prešov. Vstup je voľný.

Obchod na korze

2. apríla 2017 / 18:30 – 21:25 v DJZ

Dramatizácia poviedky Ladislava Grosmana. Stolár Tono Brtko arizuje v roku 1942 v mestečku Sabinov obchod židovky Rozálie Lautmanovej. Tragikomédia o dvoch bezbranných ľuďoch, ktorí sa vplyvom spoločenského diania ocitli v neriešiteľnej situácii, do akej sa môže dostať každý z nás.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM