Webnoviny - Rôzne

Cintoríny v Prešove budú prístupné do 21:00

Nielen počas Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých, ale až do 8. novembra budú mať všetky prešovské cintoríny predĺžené otváracie hodiny od 7:00 do 21:00.

Bežne sa brány cintorínov zatvárajú už o 17:00. Technické služby mesta Prešov, ktoré sú správcom cintorínov, vychádzajú v ústrety ľuďom prichádzajúcim na hroby svojich blízkych z väčšej diaľky aj rozšírením úradných hodín v kancelárii Pohrebnej a cintorínskej služby v Dome smútku na Krátkej ulici. Návštevníci tu môžu získať informácie o hrobových miestach a cintorínskych službách až do 6. novembra v predĺženom čase – cez pracovné dni od 7:00 do 17:00, v sobotu a v nedeľu od 9:00 do 17:00. Pozostalí si môžu v tom čase splniť svoju povinnosť a uhradiť poplatky za hrobové miesta. Bližšie informácie o cintorínskych službách im poskytnú na bezplatnej linke 0800 500 012.

Ako informovala hovorkyňa prešovskej radnice Katarína Pirohová, Dopravný podnik mesta Prešov počas tohto víkendu posilní niektoré spoje, ktoré vedú k cintorínom. Na linkách číslo 1, 15 a 48 budú premávať veľkokapacitné kĺbové autobusy, frekvencia spojov bude tiež hustejšia. Počas víkendu musia vodiči rátať v blízkosti hlavného cintorína na Vajanského ulici aj so zmenou dopravného značenia a reguláciou dopravy. Na verejný poriadok budú dohliadať posilnené hliadky mestskej polície.

Prešov má hlavný cintorín na Vajanského ulici, ďalšie v Solivare, Nižnej Šebastovej, v Šalgovíku, na Dúbrave a Kalvárii, je tu tiež starý židovský cintorín.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM