JAB Kultúra

Cigánski Diabli či operné trio La Gioia: Aj toto nás čaká počas ďalšieho ročníka Spišského Jeruzalema

Štvrtý ročník kultúrno-duchovného festivalu pod názvom Spišský Jeruzalem nadväzuje na predchádzajúce roky. Tešiť sa naň môžeme už čoskoro. Kedy presne začne a čo všetko nás čaká?

Ilustračný obrázok k článku Cigánski Diabli či operné trio La Gioia: Aj toto nás čaká počas ďalšieho ročníka Spišského Jeruzalema
Zdroj: Spišské osvetové stredisko

Spišské podhradie a Spišská kapitula sa už po štvrtý krát stanú dejiskom kultúrno- duchovného festivalu Spišský Jeruzalem. Nádherná príroda a scenérie lokality svetového kultúrneho dedičstva UNESCO oslovia snáď každého návštevníka festivalu. Ako nás informoval Martin Hlavatý zo Spišského osvetového strediska v Spišskej Novej Vsi, tento ročník nadväzuje na predchádzajúce roky a bude sa konať v dňoch 20. až 22. mája 2016.

„Podujatie zastrešuje Košický samosprávny kraj a Prešovský samosprávny kraj, s významnou podporou a spoluprácou so Spišskou diecézou, mestom Spišské Podhradie, Združením Podbranisko a Spišským osvetovým strediskom,“ doplnil. Podľa jeho slov zaujímavý kultúrny program ponúka pestrú paletu viac žánrových vystúpení, v ktorých sa mieša duchovný odkaz so súčasnou kultúrou, prostredníctvom hudobných koncertov, či divadelných predstavení, ale aj výstav, tvorivých dielní, či duchovného sprievodného programu.

„Návštevníci by si určite nemali nechať ujsť koncertné vystúpenia hlavných hudobných hostí akými sú Cigánski Diabli, jeden z najlepších orchestrov v kategórii Etno a World Music na svete, alebo Sláčikový orchester Musica Iuvenalis a sólisti Štátneho divadla Košice, či predstavitelia pop opery La Gioia,“ vymenoval Hlavatý s tým, že vybrať sa môžete aj na exkurziu národných prírodných a kultúrnych pamiatok v Spišskom Jeruzaleme. Počas kultúrno-duchovného festivalu majú možnosť návštevníci – pútnici získať „Medailón pútnika“.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM