Futbal

Chystá sa futbalová exhibícia: Tatran Prešov si na východe zmeria sily s Cardiffom

Internacionáli Tatrana Prešov zažijú zaujímavú futbalovú exhibíciu. Sily si zmerajú s legendami tímu Cardiff City. Zápas sa uskutoční v júni.

Ilustračný obrázok k článku Chystá sa futbalová exhibícia: Tatran Prešov si na východe zmeria sily s Cardiffom
Foto: Rastislav Búgel

Cardiff City je futbalový klub z Walesu, ktorý bol založený v roku 1899. V závere mája pricestujú pod Tatry bývalí hráči tohto waleského tímu. Na Slovensku odohrajú dokopy tri priateľské zápasy, pričom ten posledný ich čaká na východe. V sobotu 2. júna o 16.00 vyzvú internacionálov najstaršieho futbalového klubu na Slovensku. Zápas sa uskutoční v obci Tisinec pri Stropkove. „Kvôli štadiónu sa v Prešove hrať nemôže. Inak by sme s radosťou chceli, aby sa súboj uskutočnil tu. V Tisinci sme už ale podobné stretnutia viackrát hrali,“ uviedol bývalý hráč futbalového Tatrana Prešov Marián Prusák.

Prídu osobnosti Tatrana

V domácom tíme sa predstavia osobnosti prešovskej futbalovej minulosti. Chýbať nebude Jozef Daňko, Marek Petruš, Stanislav Varga, Pavol Vytykač či Jozef Džubara. Z mladších bývalých hráčov príde bývalý reprezentant Martin Jakubko a podľa organizátorov pravdepodobne aj Stanislav Šesták. V súboji sa ďalej predstavia Karol Kovalík, Tomáš Pončák, Marek Seman, Róbert Tomko, Róbert Petruš a ďalší. „Z Cardiffu k nám prídu bývalí hráči vo veku 40 až 50 rokov. Anglické, resp. waleské mužstvá to takto robia veľmi často. Chodia po Európe a v danej krajine, ktorú chcú spoznať, odohrajú aspoň tri, štyri zápasy.“

Internacionáli Tatrana už v minulosti podobné stretnutia odohrali. Dvakrát sa stretli s výberom Českej republiky, odohrali aj zápas s bývalými futbalovými reprezentantmi Slovenska. V Prešove už hostili aj bieloruské mužstvo Dinamo Minsk.

Vstup voľný

„Veľmi často hráme zápasy s Lokomotívou Košice či Zemplínom Michalovce. Aj tento duel s Cardiffom bude z takej série, kde sa stretnú bývalí hráči,“ pokračoval asistent trénera v prešovskom futbalovom Áčku. Po zápase bývalých hráčov Tatrana Prešov s Cardiffom je pripravený kultúrny program. Pripravené bude občerstvenie a živá hudba. Vstup na stretnutie bude voľný.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM