Kultúra

Chystá pestré turné: Prešovčanka Katka Knechtová spolupracuje s výnimočnými menami, koncerty budú s novinkami!

Prešovčanka Katka Knechtová pripravuje turné s množstvom hudobných nástrojov. Spolupracuje s harfistom, ktorý hral s Georgeom Michaelom, ale aj s aranžérom, ktorý robil hudbu pre známu počítačovú hru. To všetko na koncerty k jej novému albumu, s ktorým sa predstaví aj v rodnom Prešove.

Ilustračný obrázok k článku Chystá pestré turné: Prešovčanka Katka Knechtová spolupracuje s výnimočnými menami, koncerty budú s novinkami!
Zdroj: Dnes24.sk

Speváčka a skladateľka Katarína Knechtová pripravuje výnimočné turné. V rámci Prežijú len milenci tour, s ktorým navštívi aj rodný Prešov, predstaví svoje piesne v úplne novom šate a v sprievode malého orchestra.

Harfista, čo hral s Georgeom Michaelom

Na koncertom pódiu bude účinkovať spolu s hráčmi na kontrabase, banje, husliach, violončele, či na dvoch klavíroch. S Katkou vystúpi aj harfista Michal Matejčík, ktorý koncertoval napríklad s Georgeom Michaelom. Nové aranžmány hitom obľúbenej speváčky vytvára hudobník Adam Kuruc. Z koncertného programu plánuje Katka Knechtová vydať aj live CD.

„Je to výnimočný projekt, na ktorom intenzívne pracujem už od vydania albumu. Mala som šťastie na úžasného človeka Adama Kuruca, ktorý má neuveriteľný aranžérsky cit pre moje piesne, takže dostávajú celkom nové aranžmány a tým aj hudobný rozmer,“ uviedla pre médiá Knechtová, v ktorá v týchto dňoch usilovne chystá v skúšobni program turné s malým orchestrom v zaujímavom zložení.

Aranžér robil hudbu k známej hre

„Nie sú to jednoduché piesne. Takže okrem vzájomného zohrávania sa na skúškach je veľmi dôležitá príprava každého z nás v domácom prostredí. Skrátka, musíme cvičiť. Na spoločných skúškach je to však pre mňa tak silne emotívne, že občas tíško potajme plačem,“ priznáva speváčka. Na koncertoch zaznejú predovšetkým skladby z nového albumu Kataríny Knechtovej Prežijú len milenci, chýbať nebude úspešný singel Bezpečné priepasti. Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na staršie hity, avšak v novom šate.

„Scénu prispôsobujeme piesňam. Celková vizuálna stránka je vymyslená tak, aby podčiarkla hudbu ako takú, ale neodvracala pozornosť. Dávame si záležať na každom detaile,“ podčiarkuje perfekcionalistka Katka s tým, že je zvedavá, ako publikum prijme jej novú hudobnú polohu. „Je to naozaj netradičný projekt, na ktorý som čakala niekoľko rokov. V takejto zostave budeme koncertovať naozaj zriedka. Som rada, že mám tú česť hrať s muzikantmi ako Michal Matejčík,“ poznamenala na margo talentovaného harfistu.

Ocenila tiež príležitosť spolupracovať s aranžérom Adamom Kurucom, ktorý pôsobí prevažne v zahraničí. „Spoločne sme sa stretli počas práce na albume Lucie Bílej a sadli sme si. Medzi jeho výnimočné práce patrí napríklad i hudba k počítačovej hre Mafia 2. No a z toho výnimočného koncertného programu by mal vzniknúť aj album. Zatiaľ má pracovný názov Živá KK,“ uzavrela speváčka. S prežijú len milenci tour sa speváčka v Prešove predstaví 24. marca v PKO.

Môže vás zaujímať:

Rozhovor s Ivanom Táslerom: Rád spomínam na časy, keď sme hrávali na lavičkách na Sídlisku III

Prešovská skupina Heľenine oči? Jediná kapela, čo dokáže odohrať s úprimnou radosťou 7 koncertov za víkend!

Kapela No Brake zaujala klipom z ulíc Prešova a sledujte, aká vec sa jej teraz udiala: Tak za toto klobúk dole páni!

foto: archív KK

Nádherný videoklip Prešovčanky: Katka Knechtová a jej Bezpečné priepasti
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM