Rôzne

Chodievate na Domašu? Rekreačné stredisko Dobrá je na letnú sezónu pripravené

Rekreačné stredisko Domaša Dobrá je na letnú turistickú sezónu pripravené. Hostiť bude niekoľko kultúrnych a športových podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Chodievate na Domašu? Rekreačné stredisko Dobrá je na letnú sezónu pripravené
Zdroj: TASR

„Naša obec sa pravidelne stará o všetky verejné plochy v rekreačnej oblasti. Snažíme sa orezávať kríky, stromy, udržiavať verejnú zeleň, zbierať odpadky, čistiť rigoly, robiť základné vysprávky na cestách v rámci finančných možností,“ vysvetlil starosta Kvakoviec Radovan Kapraľ s tým, že práce realizujú priebežne počas celého roka, aktuálne sa zameriavajú hlavne na tie zelené.

Umiestnia nové lavičky

Do celej oblasti i obce plánujú ešte distribuovať 150 kvetináčov. „Do tohto leta by sme chceli umiestniť na Domaši nové lavičky,“ poznamenal. Spolu by ich malo byť 25. „V tomto roku sme zlikvidovali všetky čierne stavby v okolí zátoky,“ spomenul. Pribudnúť tam má tiež nový systém zberu odpadu, k dispozícii sú totiž nové kontajnery. Priemerný počet pracovníkov, ktorých obec zamestnáva najmä cez projekty úradu práce, je 31, z toho približne 25 udržiava poriadok v dedine i stredisku počas leta i mimo neho.

Víkendy obsadené akciami

Pripravujú sa tiež na kultúrne a športové akcie. „Tento rok by sme mali mať už obsadené všetky víkendy,“ spomenul starosta. Leto by mali začať veľkým detským športovým podujatím, na ktorom sa pravidelne zúčastňuje 500 až 600 detí. Druhý víkend bude patriť cyklistickej akcii Okolo Domaše. Ďalej by to malo byť diaľkové plávanie a súťaž v ryžovaní zlata. „V auguste by sme mali mať veľký hip-hopový festival, následne by sme chceli pripraviť umelecký plenér,“ priblížil Kapraľ s tým, že vytvorené sochy by mali následne zdobiť stredisko. Hostiť by mali aj triatlon a ďalšie cyklistické podujatie Tour de Domaša i majstrovstvá v kajutovom jachtingu.

Usilujú o vyhliadkovú loď

Pripravené sú aj tradičné odpustové slávnosti, v polovici júna v kostole zaniknutej obce Trepec, na konci septembra priamo v rekreačnej oblasti Dobrá. „Keď by išlo všetko tak, ako máme naplánované, tak niekedy v priebehu leta, v závislosti od rôznych procesov, napr. obstarávania, keď sa to podarí, tak by sme chceli robiť krst vyhliadkovej lode, o ktorú sa dlhodobo usilujeme,“ uzavrel starosta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM