Milan Jusko Kultúra

Chiki liki na prestížnom festivale: Na pódiu s top hviezdami!

Trojica prešovských hudobníkov známych ako Chiki liki tu-a mieri za hranice. V nedeľu 5.augusta sa predstaví na najväčšom slovinskom open air festivale Schengenfest vo Vinici. Vystúpi na hlavnom pódiu spoločne so skupinami Kaiser Chiefs, Parov Stelar

V Slovinsku sa naši hudobníci predstavili už dávnejšie, napríklad aj ako hostia domácej skupiny Srečna Mladina. Na oficiálnom webe podujatia aj v slovinských médiách predstavili organizátori Schengenfestu skupinu Chiki liki tu-a ako kapelu, ktorá „dostane ľudí do varu bez ohľadu na to, aký hudobný štýl počúvajú.“ Novinári vyzdvihli koncertnú aktivitu skupiny, ktorá si získala popularitu nielen na Slovensku a v Čechách, ale „preniká aj do ďalších častí Európy.“

Skupina sa predstavila osemkrát na Pohode, päťkrát na Szigete, takisto päťkrát na českom festivale Trutnov Open Air, trikrát na Rock For People, ako vôbec prvá slovenská skupina na prvom ročníku Colors Of Ostrava a získala si tiež návštevníkov macedónskeho festivalu Taksirat v Skopje.

„Radi by sme budúci rok vystúpili v Srbsku na Exit Festivale alebo v Poľsku na Heineken Open Air. Láka nás tiež Ukrajina, kde sa koná zaujímavý festival Ore Pole,“ zamýšľa sa nad ďalším možným hraním Martin Višňovský.

Chiki liki tu-a má pred sebou v auguste pätnásť koncertných zastávok, ktoré odštartuje už tento víkend. Medzitým bude skupina pracovať na ďalších pesničkách pre nový album. „Jedna z nich je už hotová. Dúfam, že sa nám ju podarí uverejniť v septembri spolu aj s videoklipom,“ dodáva Martin Višňovský. Viac informácií o koncertoch nájdu fanúšikovia na oficiálnej stránke skupiny www.chikiliki.sk.

presov24 text: Edo Kopček, PR manažér Chiki liki tu-a Foto: Emil Merčák

Chiki-liki-tu-a
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM