Ľubomír Hudačko Správy

Chcú pomáhať novej primátorke: V Prešove sa chystá vznik prvého mládežníckeho zastupiteľstva!

Majú plán pomáhať primátorke s predkladaním podnetov a návrhov na zlepšenie života mladých v meste. Chystá sa tak vznik prvého slovenského Mestského mládežníckeho zastupiteľstva, konferencia k nemu s názvom Mladí a mesto je už zvolaná.

Ilustračný obrázok k článku Chcú pomáhať novej primátorke: V Prešove sa chystá vznik prvého mládežníckeho zastupiteľstva!
Zdroj: Dnes24.sk

Cieľom Mestského mládežníckeho zastupiteľstva, ako nepolitického zastupiteľského orgánu mladých ľudí zloženého zo zástupcov mládežníckych organizácií, neformálnych skupín a školských samospráv pôsobiacich v meste Prešov, je predkladať podnety a návrhy na zlepšenie života mladých v meste Prešov primátorke a poslancom mestského zastupiteľstva a v spolupráci s nimi tieto nápady realizovať.

„Druhým dôležitým cieľom je networking, teda sieťovanie organizácií, ktoré sa venujú práci s mládežou. Týmto chceme prepojiť myšlienky, vytvárať spoločné projekty a navzájom sa podporovať pri organizovaní vlastných aktivít,“ zdôrazňujú cieľavedomí zástupcovia konferencie.

Podujatie sa uskutoční už 27. januára 2015 od 10:00 do 15:00 vo veľkej zasadačke Mestského zastupiteľstva v Prešove na Mestskom úrade Prešov na Jarkovej 24.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM