Ľubomír Hudačko Správy

Chátrajúci stomatologický pavilón zmení tvár: V Prešove vyrastie 100 nových bytov

Objekt nedokončeného stomatologického areálu vo vlastníctve prešovskej nemocnice, ktorý chátral 25 rokov, sa konečne zrekonštruuje. Investícia vo výške 10 mililónov eur predstavuje polyfunkčnú budovu so zhruba 100 bytmi.

Ilustračný obrázok k článku Chátrajúci stomatologický pavilón zmení tvár: V Prešove vyrastie 100 nových bytov
Zdroj: Dnes24.sk

Investor chce revitalizovať priestor dlho chátrajúceho stomatologického areálu na Sídlisku III v Prešove a v najbližšom období začať so stavbou bytov v tejto budove.

Spoločnosť Cresco Group v Prešove ohlásila, že odkúpila od fakultnej nemocnice budovu a v priebehu dvoch týždňov by chceli v zanedbanom priestore začať s odstraňovaním náletových drevín i hlodavcov. Vytvoria tu tiež niekoľko dočasných parkovacích miest.

„Doteraz sme sa venovali len developmentu v Bratislave a toto by mal byť prvý z pilotných projektov mimo hlavného mesta. Tešíme sa, že po rokoch vieme zveľadiť túto časť Sídliska III. Bude tu zhruba 100 bytov a ďalšie priestory na zabezpečenie polyfunkcie priestoru. Investícia môže byť do 10 miliónov eur,“ povedal Ján Krnáč zo spoločnosti Cresco Group.

Už na jar 2015 by sa malo začať so stavbou jedno-, dvoj- a trojizbových bytov, z ktorých časť sa firma nebráni poskytnúť aj ako nájomné. Podľa Krnáča sa čaká už len na stavebné povolenia, ktoré musí vydať mesto. Pozemok, ktorý je pod chátrajúcou budovou, patrí mestu a nemocnica ho mala v dlhodobom prenájme. Podľa hovorkyne Prešova Veroniky Kmetóny Gazdovej sa však mesto nebráni ani odpredaju pozemku či ďalšiemu prenájmu.

foto: mesto Prešov

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM