Zuzana Vajayová Rôzne

Cez prázdniny budú otvorené minimálne tri materské školy

Počas letných prázdnin budú v Prešove v prevádzke vždy minimálne tri materské školy (MŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. TASR informovala hovorkyňa radnice Veronika Gazdová.

„Rodičia majú možnosť výberu najmenej z troch MŠ v rôznych mestských častiach tak, aby sa sami mohli rozhodnúť, ktoré zariadenie im najlepšie v danom období vyhovuje,“ dodala hovorkyňa s tým, že informácia o prevádzke materských škôl je zverejnená na stránke odboru školstva a kultúry mestského úradu a rovnako aj v priestoroch mestských MŠ.

Mesto je zriaďovateľom 20 materských škôl. Gazdová spresnila, že počas prvého prázdninového týždňa bude v prevádzke deväť MŠ. Ďalší týždeň budú otvorené štyri škôlky a od 18. do 29. júna tri predškolské zariadenia. Od 1. do 19. augusta si môžu rodičia vybrať zo štyroch MŠ, nasledujúci týždeň už bude k dispozícii deväť a posledný prázdninový týždeň budú v prevádzke všetky škôlky.

„Platba za školné počas mesiacov júl a august sa oproti minulému roku nezmenila. To znamená, že rodič za jeden deň zaplatí školné 60 centov a za stravu 1,06 eura,“ doplnila Gazdová.

Mestské materské školy navštevuje v tomto školskom roku približne 2550 detí. Podľa Ľudmily Kravčákovej zo školského úradu je o MŠ počas prázdnin pomerne veľký záujem. Pripomenula, rodičia sú o harmonograme informovaní už od marca a preto si vedia plánovať dovolenky tak, aby v prípade potreby ich dieťa mohlo navštevovať zariadenie, v ktorom je zapísané. Kravčáková uviedla, že v otvorených škôlkach sa vždy naplní minimálne jedna trieda.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM