Ľubomír Hudačko Správy

Cestujete MHD v Prešove? Dajte pozor, chystá sa úplná uzávierka Hlavnej ulice!

Hlavná ulica bude pre MHD úplna uzavretá, chystajú sa obchádzky. Ak teda cestujete prešovskými linkami, radšej si preštudujete zmeny. Dopravný podnik informuje aj o dočasne nefunkčných zastávkach.

Ilustračný obrázok k článku Cestujete MHD v Prešove? Dajte pozor, chystá sa úplná uzávierka Hlavnej ulice!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

V nedeľu 14. júna 2015 od 13:30 do 17:00 bude úplne uzavretá Hlavná ulica z dôvodu konania podujatia Beh pre život.

„Premávka MHD počas uzávierky povedie základnou obchádzkovou trasou autobusov cez Okružnú ulicu. Na trolejbusových linkách 1, 2 a 5 budú premávať autobusy. Trolejbusové linky čísel 4 a 8 budú premávať po obchádzkovej trase cez Ulice Obrancov mieru a 17. novembra. Neobslúžia zastávky Poliklinika, Trojica, Na Hlavnej, Veľká pošta, Čierny most. Pri cestovaní z alebo do iných častí mesta odporúčame prestup na autobusové linky na zastávke Železničná stanica,“ uvádzajú zástupcovia Dopravného podniku v Prešove.

Okrem toho, spoje linky 36A z Pod Šalgovíka o 13:42 a 15:42 budú vedené cez Vajanského ulicu na Remscheidskú ulicu a ďalej pokračujú ako linka 32 cez Okružnú ulicu, Veľkú poštu, Rusínsku na Sibírsku. „Tieto spoje linky 32 budú na Okružnej ulici zastavovať na opačnej strane ako zvyčajne – teda smerom k Veľkej pošte. Všetky spoje, ktoré začínajú na zastávke Veľká pošta smer Hlavná, budú začínať na zastávke Okružná smer Floriánova,“ dodávajú informácie z Dopravného podniku.

Dočasne nefunkčné zastávky

  • Veľká pošta” smer Hlavná ul. (pri Dukle);
  • Na Hlavnej” – obojsmerne;
  • Trojica” – obojsmerne

Náhradné autobusové zastávky

  • Okružná” – obojsmerne;
  • Floriánova” – obojsmerne;
  • Poliklinika” – dočasne zriadené nástupisko zastávky na Remscheidskej ulici, po odbočení z Levočskej ulice smerom na Okružnú ulicu. Nástupisko zastávky Poliklinika smer Trojica obsluhujú len linky na obchádzkovej trase smer Sabinovská a Duklianska ulica.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM