Ľubomír Hudačko Samospráva

Cesta na Sekčove je konečne opravená. Vydržať by podľa primátora mala 10 rokov

Prešovčania sa dočkali. Na Sekčove je cesta ulice arm. gen. Svobodu definitívne dokončená. Do dvoch týždňov budú namaľované aj dopravné značenia.

Ilustračný obrázok k článku Cesta na Sekčove je konečne opravená. Vydržať by podľa primátora mala 10 rokov
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Na frekventovanej ceste A. G. Svobodu na prešovskom sídlisku Sekčov boli dnes ukončené hlavné práce. Cesta za takmer milión eur by mala byť od budúceho týždňa prejazdná bez obmedzení.

Aspoň 10 rokov

„Po štyroch týždňoch intenzívnych prác sa ulica Armádneho generála Svobodu dnes znova otvorí vo všetkých štyroch pruhoch. Práce stáli takmer 980.000 eur vrátene DPH. Išlo o dvojnásobnú opravu povrchu plus oprava zastávok. Veríme, že cesta vydrží najmenej 10 rokov,“ povedal primátor mesta Prešov Pavel Hagyari.

V priebehu dvoch týždňov by malo byť na ceste podľa primátora namaľované aj vodorovné dopravné značenie, no svetelná signalizácia funguje v normálnom režime už teraz. Do začiatku školského roka, teda do septembra, by mali byť už nakreslené aj priechody pre chodcov.

Kamióny majú čo ničiť

Cestu za takmer milión eur bude splácať mesto najbližších päť rokov z vlastného rozpočtu. Prvá splátka podľa Hagyariho pôjde až z rozpočtu na rok 2014.

Úsek dlhý približne 1300 metrov bol po zime v dezolátnom stave aj preto, že ulica slúži i pre tranzit medzinárodnej kamiónovej dopravy. Od konca júna bola doprava obmedzená pre komplexnú rekonštrukciu od križovatky s ulicou Solivarská až po križovatku s ulicou Rusínska.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM