Michala Halásová Kultúra

Ceny mesta Prešov udelia aj tento rok. Radnica zbiera návrhy

Ceny mesta Prešov bude mestské zastupiteľstvo udeľovať aj tento rok. Poslanci tak chcú odmeniť jednotlivcov a kolektívy za dlhoročný mimoriadny prínos pre rozvoj mesta alebo za výnimočné tvorivé počiny.

Ilustračný obrázok k článku Ceny mesta Prešov udelia aj tento rok. Radnica zbiera návrhy
Foto: Michala Halásová

Ako nás informovala hovorkyňa mesta Jana Jurčišinová, „ide o verejné morálne ocenenie za výsledky v umeleckej, vedeckej, pedagogickej, technickej, publicistickej, športovej a verejnoprospešnej činnosti, za propagáciu a zviditeľňovanie mesta Prešov doma i v zahraničí.“ Ako ďalej doplnila, samospráva touto cenou vyzdvihuje aj osobnosti a kolektívy, ktoré pomáhajú pri záchrane ľudských životov, zdravia, majetku občanov a mesta, napríklad pri živelných pohromách, požiaroch či povodniach.

A ako na to?

Návrhy na laureátov Ceny mesta Prešov za rok 2012 môžu predkladať fyzické a právnické osoby. Podávajú sa písomne na Oddelenie kultúry a športu sekcie strategického rozvoja Mestského úradu, Jarková 26, 080 01 Prešov najneskôr do 28. marca. K návrhu musia byť priložené osobné údaje navrhovaného, zdôvodnenie návrhu na udelenie ocenenia, podrobné zhodnotenie činnosti a dosiahnuté úspechy, za ktoré je navrhované ocenenie a kontaktné údaje navrhovateľa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM