Iné športy

Cenné body z palubovky súpera: Hádzanári Tatrana Prešov vyhrali v Seha lige 4. zápas

Hádzanári Tatrana Prešov majú za sebou šieste vystúpenie v tomto ročníku Seha Gazprom League. V ňom získali štvrté víťazstvo a prvé na palubovke súpera.

Ilustračný obrázok k článku Cenné body z palubovky súpera: Hádzanári Tatrana Prešov vyhrali v Seha lige 4. zápas
Zdroj: TASR

Z palubovky chorvátskeho tímu Nexe Našice si vedú všetky body po cennej výhre 27:23 (13:15). V tabuľke je Tatran s 12 bodmi priebežne na 3. priečke o skóre za Meškovom Brest. Samotnému zápasu pritom predchádzala veľmi milá udalosť. Zástupcovia nášho klubu ešte pred duelom navštívili Chorvátsku národnú knižnicu, ktorej darovali 200 kníh o Prešove a Prešovskom kraji pre potreby tamojšej komunity Slovákov.

Slavko Goluža, tréner Tatrana Prešov: V prvom rade blahoželanie tímu. Je to veľké víťazstvo, pretože v Našiciach sa hrá veľmi ťažko. V prvom polčase sme síce nepodali optimálny výkon, bolo to ustráchané a statické. V druhom polčase sme ale zlepšili hru, predovšetkým obranu a výsledok sa dostavil. V danom momente si však nepripúšťame žiadnu eufóriu, ostávame nohami pevne na zemi. Musíme sa pripraviť na ďalšie ťažké súťažné obdobie, ktoré je pred nami.“

Miroslav Benický, generálny manažér: „Zápas ukázal, aké dôležité je hrať tímovo. Predovšetkým v druhom polčase sme zlepšili obranu, na ktorej zakladáme v tejto sezóne našu hru. Veľkú úlohu v tom zohral kapitán Rado Pekár, ktorý obranu v kritických momentoch skonsolidoval a niekoľko kľúčových zákrokov predviedol Igor Čupryna. Zároveň sa skvele uviedla nová posila Januš Lapajne, ktorý okrem gólov dokázal aj otvárať hráčov na pozícii pivota a vytvárať šance, z ktorých padali góly, alebo boli sedemmetrové hody. Bol to ťažký zápas."

RK Nexe Našice – Tatran Prešov 23:27 (15:13)

  • Najviac gólov: Sršen 8, Šipič, Koncul a Jelinič po 3 – Číp 7, Lapajne 6, Butorac 6/3, Vučko 3

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM