Rôzne

Časť prázdnin strávia netradične: Jeden týždeň na Prešovskej univerzite bude patriť deťom

Zvolili si plnohodnotné trávenie prázdninového času. Takmer dve stovky detí sa rozhodlo stráviť týždeň na Prešovskej univerzite, aby získali vedomosti a priateľstvá.

Ilustračný obrázok k článku Časť prázdnin strávia netradične: Jeden týždeň na Prešovskej univerzite bude patriť deťom
Zdroj: TASR

Na pôde Prešovskej univerzity (PU) v Prešove sa 195 detí rozhodlo stráviť týždeň svojich letných prázdnin. Deťom od sedem do 15 rokov sa ponúka príležitosť pre plnohodnotné trávenie prázdninového času od 11. do 15. júla.

Prečítajte si tiež: V Prešove ukončili ďalšiu rekonštrukciu: Materská škola sa raduje z noviniek

Deviaty ročník Prešovskej detskej univerzity sa bude niesť v znamení pohybu. Uviedla tak hovorkyňa univerzity Andrea Čajová. Tohtoročné prázdninové vzdelávanie detí dostalo názvom Kolobeh, obeh, beh… Centrum celoživotného a kompetenčného vzdelávania Prešovskej univerzity spolu s Kabinetom výskumu detskej reči a kultúry Pedagogickej fakulty v spolupráci s ostatnými fakultami PU pripravili zaujímavé a netradičné vzdelávanie.

Prečítajte si tiež: Všetky oči fanúšikov lega sa upierali do Prešova: VIDEO z atraktívnej sú­ťaže

Počas jedného týždňa budú spoločne s lektormi – univerzitnými pedagógmi a študentmi, ako aj pozvanými osobnosťami vedy a kultúry – hľadať odpovede na otázky Prečo sa vraví, že život je pohyb? Ako sa dá bežať s vetrom opreteky? Aký kolobeh máme v tele, v prírode, vo vesmíre? Aký je obeh financií? Čo je umenie pohyblivých obrázkov? Bohatý týždeň sa začína slávnostnou imatrikuláciou v pondelok 11. júla o 9.00 v univer­zitnej aule a vyvrcholí slávnostným odovzdávaním diplomov v piatok 15. júla na promócii bakalárčekov o 13.30 a na promócii magisterčekov o 15.30.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM