Ľubomír Hudačko Od Vás

Čakal 4 mesiace a toto je výsledok: Pozrite si nádherné video o Prešove!

Mal nápad, trpezlivosť a kameru. Výsledkom je unikátne video o treťom najväčšom meste na Slovensku. Autor Michal Jusko pripomenul, že ide ešte len o upútavku. Hotové video by mohlo byť v októbri.

Ilustračný obrázok k článku Čakal 4 mesiace a toto je výsledok: Pozrite si nádherné video o Prešove!
Zdroj: Webnoviny.sk

Okrem neho ešte nikto čosi podobné neurobil a tak sa rozhodol konať. Prezentovať svoje mesto sa rozhodol kvôli prilákaniu turistov.

Robota na 4 mesiace

Michal Jusko tvrdí, že je to ešte len začiatok, video má byť len upútavkou na hotové dielo: „Zábery som začal robiť v apríli. Napadlo mi to tak, že Prešov ako mesto nemá žiadne komplexné prezentačné video, ktoré by prilákalo turistov a ľudí. Toto video je ešte len akási "upútavka“ na komplet video Welcome to Prešov, ktoré by malo byť hotové cca v októbri, ale podľa stavu techniky sa to možno bude ešte posúvať," povedal na margo unikátneho spracovania pohybu mesta.

Recept? Čakať

Jusko však má prácu viac-menej uľahčenú, keďže Prešov má mnoho krásnych miest. Námetov na videá je tak neúrekom: „Napríklad Kalvária a výhľad z nej, samotné námestie a Hlavná ulica a taktiež stojí za to pozrieť sa aj na panorámu Prešova z kostolnej veže konkatedrály sv. Mikuláša. Vízia tohto projektu je taká, že by to malo začať videom Welcome to Prešov, pokračovať videom o prírode Prešova a blízkeho okolia a ďalšou sériou klipov o samotnom meste, obyvateľoch, živote atď. Na to sa však snažím zháňať nejakú podporu, sponzora, prípadne nejaké granty,“ uviedol ďalej.

Šikovný kameraman, na ktorého ďalšie diela sa môžeme tešiť už teraz prezradil aj recept na to, ako vyhotoviť podobný skvost: „Počas celej doby prípravy musíte čakať. A mať samozrejme aj čas,“ dodal na záver Michal Jusko.

Foto: ilustračné

Vitajte v Prešove
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM