Ľubomír Hudačko Futbal

Čaká nás derby vraňarmi! Vo štvrťfinále slovenského pohára sa stretne Prešov s Košicami

Aj keď v jednej lige spolu v tejto sezóne nepôsobia, aj tak na seba narazia. Futbalisti Tatrana Prešov sa dozvedeli meno súpera v osmičke najlepších tímov slovenského pohára. Žreb im prisúdil úhlavného rivala s Košíc a fanúšikovia sa teda budú mať na čo tešiť.

Ilustračný obrázok k článku Čaká nás derby vraňarmi! Vo štvrťfinále slovenského pohára sa stretne Prešov s Košicami
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Posledných 11 zápasov sa však Tatranu proti vraňarom vôbec nedarilo. Nevyhrali ani jeden zápas a dokonca sme tomuto súperovi nedali gól už v ôsmich zápasoch za sebou! Práve derby v Slovnaft Cupe by mohlo nepriaznivú sériu zrušiť.

Tím s najdlhším názvom?

Keďže stretnutia štvrťfinále pohárovej súťaže sa už hrajú dvojkolovo, žreb zároveň rozhodol o tom, že prvý zápas sa odohrá na prešovskej pôde (22, resp. 23. októbra). Odveta je na programe o dva týždne neskôr v Košiciach (5. , resp. 6. novembra). S Košicami sme sa naposledy stretli v domácom prostredí v 31. kole minulého ročníka Corgoň ligy. Zrodila sa bezgólová remíza. Posledný plný zápis sa zrodil ešte v roku 2009, aj to v Košiciach po víťazstve 1:0. Pamätný je aj zápas na Čermeli z roku 2008, keď v ňom padlo neuveriteľnýc 10 gólov po remíze 5:5.

Ešte predtým ale Kostelníkovcov čakajú tri duely za sebou na ihriskách súperov v II. lige. Ten prvý odohrajú v nedeľu proti tímu snáď s najdlhším názvom slovenských mužstiev; FK Pohroznie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa: „Nehrá sa v sobotu, ale až v nedeľu, takže sme si v tomto hektickom týždni teraz mohli trochu oddýchnuť a pripravovať sa na náš výkon proti najbližšiemu súperovi. Vonku sa nám zatiaľ výsledkovo nedarí, chceme to ale pretrhnúť. Verím, že to napokon dopadne v náš prospech. Súper ale bude určite bojovať, doma sú silnejší ako vonku, je tam také búrlivé prostredie, navyše na Tatran sa chce každý vytiahnuť. Očakávam teda, že na tento zápas príde viac ľudí ako ich obvykle chodí. My sa budeme snažiť vyhrať, nič iné si nepripúšťame,“ povedal pre oficiálnu webstránku klubu čerstvý oslávenec obranca Patrik Jacko.

Náročná séria

V tabuľke strácame na vedúci Bardejov 2 body, 11. kolom sa zároveň uzavrie 1. tretina súťaže. Následne čaká futbalistov náročná séria proti ašpirantom na postup. Stretneme sa ako so spomínaným Bardejovom, tak aj s Michalovcami, Podbrezovou a Sencom. Ak by tieto zápasy zvládli, mohli by pomýšľať na špicu pelotónu aj naďalej: „Nedávali sme si pred týmito stretnutiami konkrétne ciele koľko bodov chceme vybojovať. Ale do každého ideme s cieľom uchmatnúť tri, takže pokúsime sa priniesť čo najviac bodov. Dúfam, že ich bude deväť,“ dodal na záver pre klubový web Jacko.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM