Ľubomír Hudačko Rôzne

Čaká nás ďalší ročník charitatívneho behu: V Prešove sa opäť bude pomáhať dobrej veci

V Prešove sa opäť uskutoční charitatívny beh VSE City run. Účastníci tentoraz budú behom pomáhať Únii nevidiacich a slabozrakých Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Čaká nás ďalší ročník charitatívneho behu: V Prešove sa opäť bude pomáhať dobrej veci
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Jeden z najväčších a najúspešnejších slovenských projektov spájajúcich šport a charitu. Taký sa bude konať vo štvrtok 11. mája 2017 v Prešove, ktorého cieľom bude aktivizovať deti, školy, športové kluby, profesionálnych športovcov, významné osobnosti spoločenského života a celú širokú verejnosť, aby urobili niečo pre vlastné zdravie a pomohli tak spoločne vybranému obdarovanému subjektu získať potrebné finančné prostriedky.

Derby

Tento projekt zažijeme v Prešove po minuloročnej vydarenej premiére opäť a s spolu Košicami, kde podujatie štartuje 3. mája, sa tak vytvorí košicko-prešovské derby. Za 9 rokov svojej existencie sa podujatie predstavilo už v 7 východoslo­venských mestách, zúčastnilo sa ho 26 775 účastníkov, hodnota charitatívnej pomoci presiahla sumu 100 000 eur smerovala 17 rôznym subjektom.

V tomto roku bude príjemcom finančnej pomoci v oboch mestách Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska, ktorého členmi sú ľudia so zrakovým postihnutím, ich priaznivci, priatelia a rodičia nevidiacich a slabozrakých detí.

Na obstaranie pomôcok

Podpora VSE City Run poputuje na obstaranie chýbajúceho vybavenia a pomôcok v prešovskom krajskom stredisku Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska potrebných pre terénnu prácu a služby, ktoré združenie svojim klientom poskytuje. Časť finančného daru združenie použije priamo na sociálne služby a rehabilitáciu pre klientov, ktorú poskytuje bezplatne v krajských strediskách a deviatich poradenských miestach na východnom Slovensku.

Charakter podujatia ostáva i v roku 2017 bez väčších zmien, dopoludnia bude odštartovaný non-stop bežecký pás, ktorý sa nezastaví po dobu 8 hodín, aby sa podarilo vygenerovať čo najvyššiu sumu pre obdarovaný subjekt.

Pestrý program

Na pódiu bude prebiehať celodenný program plný športu a hudby. Vo finále sa odštartuje hlavný nesúťažný 4 km beh, ktorému bude predchádzať krátka symbolická prechádzka pre tých, ktorí sa s projektom stotožňujú, no z rôznych dôvodov bežať nemôžu. Kúpou štartového čísla všetci účastníci prispejú na dobrú vec, keďže výťažok zo štartovného poputuje Únii nevidiacich a slabozrakých Slovenska.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM