Michala Halásová Samospráva

Budú sa v Prešove opravovať cesty? Tu je reakcia radnice

Zimné poveternostné podmienky dali slovenským cestám opäť zabrať. Niektoré pripomínajú golfové ihrisko, iné tankodróm. Výnimkou nie je ani Prešov. Na množstvo výtlkov sa sťažujú nielen vodiči. Zmenu situácie v našom meste však majú v rukách poslanci.

Ilustračný obrázok k článku Budú sa v Prešove opravovať cesty? Tu je reakcia radnice
Zdroj: TASR

Záťaž, sneh a zimná údržba vždy poškodia vozovky. V Prešove sú na tom najhoršie ulice Vajanského, Čapajevová, Slovenská, Slánska a cesta A. G. Svobodu na najväčšom prešovskom sídlisku Sekčov. Ako nám povedala hovorkyňa primátora Jana Jurčišinová, momentálne nie sú schválené žiadne finančné prostriedky na komplexné opravy ciest.

Poslanci schválili zatiaľ 70 tisíc eur (pre každú mestskú časť 10 tisíc) na havarijné stavy niektorých ciest, teda na opravy najkritickejších miest a k tomu ešte 30 tisíc na zlepšenie stavu cesty A. G. Svobodu na Sekčove, no za 30 tisíc sa urobilo iba vyfrézovanie tejto ulice. Pripravuje sa kompletná rekonštrukcia tejto cesty, no o tom, či sa uskutoční rozhodnú poslanci, pretože oni musia schváliť prostriedky.“ Rovnako by v najbližšom období mali rozhodnúť aj o tom, na ktoré cesty v jednotlivých mestských častiach sa použije tých 10 tisíc eur.

Opravy ciest v Prešove sú teda v nedohľadne. Radnica prijíma podnety od občanov a kvalitu ciest mapujú aj jej zamestnanci. Kontrolu poškodenia ciest má v meste na starosti spoločnosť Správa a zimná údržba prešovských ciest, s. r. o. O tom, či a ktoré cesty sa nakoniec opravia však v konečnom dôsledku rozhodnú poslanci.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM