Ľubomír Hudačko Kultúra

Budovanie atraktívneho fleku pre Sekčovčanov už začalo: Čo ponúkne obyvateľom?

Do prestavby jedného z vnútroblokových priestorov v Prešove na miesto hier a oddychu nielen pre najmenších Prešovčanov, sa pustila skupina mladých skautov zo Sekčova. Projekt, ktorý získal podporu z Nadačného fondu Tesco pre zdravšie mestá, realizujú dobrovoľníci v spolupráci s prešovskou radnicou.

Ilustračný obrázok k článku Budovanie atraktívneho fleku pre Sekčovčanov už začalo: Čo ponúkne obyvateľom?
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

„Bezpečný priestor na hry a oddych pre naše deti je projekt, ktorý ma za cieľ vybudovať takýto priestor na hranie a oddych detí a mládeže vo vnútrobloku na Šrobárovej ulici, v centre najväčšieho prešovského sídliska Sekčov,“ uviedol Ľudovít Grohola zo 112. zboru Prameň Prešov – Sekčov, koordinátor dobrovoľníkov.

Chcú zvýšiť záujem verejnosti

Cieľom projektu, ktorý odštartoval prvou brigádou cez víkend za účasti približne troch desiatok dobrovoľníkov, je zároveň vytvoriť atraktívne verejné priestranstvo na Sekčove, ktoré by neslúžilo iba na stretávanie sa detí, mládeže či mamičiek s deťmi, ale aj celých rodín.

Spomínaný vnútroblok slúžil v minulosti na stretávanie sa detí a mládeže, dnes ho využívajú mladí Prešovčania hlavne na hranie futbalu. Miestne ihrisko je však v súčasnosti už v technicky nevyhovujúcom stave. „Slovenský skauting, 112. zbor Prameň Prešov – Sekčov sa preto spolu s Mestom Prešov a Technickými službami mesta rozhodlo úpravou tohto územia zvýšiť záujem verejnosti o verejný priestor a o aktivity mesta týkajúce sa priestoru, v ktorom Prešovčania bývajú,“ podotkol Grohola.

Projekt s termínom ukončenia september tohto roku ráta s úpravami terénu, výstavbou nového ochranného oplotenia ihriska, inštaláciou futbalových bránok, opravou lavičiek, nových hojdačiek a revitalizáciou miestneho pieskoviska. Nadácia podporila novú iniciatívu dobrovoľníkov a Mestského úradu v Prešove grantom vo výške 4000 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM