Ľubomír Hudačko Kultúra

Brazílska hudobná legenda Sepultura: Videom pozýva na prešovský Dobrý festival

Už len niečo vyše mesiaca ostáva do začiatku Dobrého festivalu v Prešove. Na ten pozýva cez pozdrav aj brazílska legenda Sepultura, pozrite si video.

Ilustračný obrázok k článku Brazílska hudobná legenda Sepultura: Videom pozýva na prešovský Dobrý festival
Zdroj: TASR

Brazílska metalová legenda Sepultura je aktuálne na turné so svojím albumom Machine Messiah. Slávna kapela nahrala video, prostredníctvom ktorého pozýva na svoj prešovský koncert, ktorý odohrá na Dobrom festivale. Sepultura na Delni vystúpi 17. júna.

Pozvánka od kapely

O koncert je veľký záujem a vyvolal pozitívne reakcie. Kapelu momentálne čaká ešte deväť vystúpení na americkom kontinente a po nich sa presunú do Európy.

„Ahojte, tu je Derrick Green a my sme Sepultura. Vystúpime na Slovensku na Dobrom Festivale 2017 v Prešove. Vidíme sa tam,“ hovorí líder Sepultury vo videopozvánke, ktorú natočili špeciálne pre návštevníkov Dobrého festivalu v hotelovej izbe počas odpočinku na aktuálnom turné. Gitarista Andrea Kisser na záver dodáva: „Tešíme sa na vás, Slovensko.“ Niet preto pochýb, že júnový koncert na prešovskom prírodnom kúpalisku Delňa bude veľkým metalovým sviatkom.

Dobrý festival dáva už od svojho vzniku každoročne v programe priestor metalovým kapelám a k 10. výročiu prináša metalovým priaznivcom skutočný darček. Tým je už skôr avizovaná Sepultura, ktorá začiatkom roka vydala vysoko hodnotený album Machine Messiah.

Tásler: Potešili ma

„Vždy som chcel mať na festivale kapelu z tohto tábora, ktorá je zároveň legendou. Som rád, že tento rok prijala Sepultura moje pozvanie. Potešili tým nielen mňa, ale najmä mnohých fanúšikov a aj partnerov festivalu, ktorí sú tiež jej fanúšikmi," pozýva na vystúpenie organizátor Miro Tásler.

Pre priaznivcov tvrdšej muziky pribudli tento rok v programe aj Košičania Ravenclaw, ktorí vystúpia s Kai Hansenom, zakladateľom legendárnych kapiel Gamma Ray a Helloween. Pozvanie prijali aj legendy slovenského hardrocku – Dereš, či projekt Paľa Horvátha, Peciho Uherčíka a Tea Skovaya – Živá voda. Ich repertoárom sú skladby spievané Palom Horváthom v skupine Tublatanka a Magma. Mladšia generácia sa určite poteší účasti kapiel The Paranoid, progressive metalovej kapely Caliber X a prešovských Temple.

Informácie redakcii poskytol PR manažér podujatia Edo Kopček

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: archívne

Pozvánka na prešovský festival: Sepultura natočila video pre fanúšikov
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM