Aktualizované Rôzne

Sulík na proteste Bonapárty: Zbavili sme sa Mečiara, zbavíme sa aj Fica!

Znova hlavné mesto a premiérovo aj Prešov. "Protesty proti zlodejom v politike" pokračovali aj tento pondelok, opäť ich zvolali opozičné strany Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti a Sloboda a Solidarita.

Ilustračný obrázok k článku Sulík na proteste Bonapárty: Zbavili sme sa Mečiara, zbavíme sa aj Fica!
Zdroj: Dnes24.sk

Už po šiesty raz sa pred bytovým komplexom Bonaparte konala demonštrácia namierená voči ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi i predsedovi vlády Robertovi Ficovi. Začala sa o 18.00 a okrem Bratislavčanov tentoraz vyšli do ulíc aj Prešovčania, ktorí sa zišli na Hlavnej ulici pri Dóme sv. Mikuláša. Na západe sa o hudobnú vsuvku postaral Peter Janků, na východe pre zmenu kapela YPS.

Nižšia účasť i skandované Do basy! a Odstúpiť!

V hlavnom meste sa zišlo niečo málo cez tisíc ľudí a protest sa začal vystúpením hudobníka Petra Janků, následne sa priestoru dostalo šéfovi SaS Richardovi Sulíkovi, ktorý prítomným povedal, že „žijeme v pomýlenej dobe.“ Podľa známeho politika „sa nám vláda snaží vysvetliť, že bývať v dome, ktorý je postavený z daňových podvodov, je v poriadku. Takisto má byť v poriadku to, že Kaliňák vyšetruje sám seba.“

Sulík takisto vyjadril túžbu, aby už Smer-SD v slovenskej politike nepôsobil. „Treba dať Smeru najavo, že toto nie je prípustné. Nech sa už pracú a nech toho ministra stiahnu. Zbavili sme sa Mečiara, zbavíme sa aj Fica,“ doplnil.

Líder OĽaNO Igor Matovič Matovič pozval novinárov, ktorí kritizujú tieto protestné demonštrácie, aby „namiesto komentárov aspoň raz prišli na protest.“

PREČÍTAJTE SI: STALO SA NA SLOVENSKU: Opozícia protestovala, Harabin vysvetľoval, v Mochovciach bola razia

Remišová: Blbá nálada ide na tričko Fica a Kaliňáka

„Nešírte nám na Slovensku blbú náladu,“ vyzvala Matovičova kolegyňa Veronika Remišová Roberta Kaliňáka s dodatkom „nech odstúpi a svoje kšefty ide robiť niekam inam.“

Na bratislavskom pódiu vyhlásila, že „neupozorňovať na korupciu by znamenalo tolerovať veľký zločin. Korupcia je sociálny zločin, kradne peniaze našim rodinám, dôchodcom a čestným podnikateľom, ktorí platia dane."

Pred ľudí sa postavil aj poslanec SaS Jozef Rajtár, ktorý sa, podľa toho ako bolo avizované na Facebooku liberálov, vyjadril aj k tomu, čo sa prihodilo jeho asistentovi Filipovi Rybaničovi. Tomu hrozí za nazretie do účtov Roberta Kaliňáka a Jána Počiatka väzenie. Rajtár informoval, že v kauze Bašternák už podal trestné oznámenie.

Poslankyňa za SaS Janka Cigániková prizvukovala, že „tu máme najdlhšiu šnúru protestov v histórii. My nezmizneme tak ako vaše kauzy. Pán premiér vyrušuje nás, ako klamete! Sme tu, sme realita. Odstúpte a nechajte robiť iných. Odstúpiť!"

Bratislava sa už tradične spojila aj so „spriateleným mestom“, v Prešove bol pri telefóne Ľubomír Galko, tomu ale pre problémy na trase nebolo príliš rozumieť, jeho snaha ale pobavila prítomných.

Protestná akcia, počas ktorej opakovane zaznelo Ficovi s Kaliňákom namierené Do basy! a Odstúpiť!, sa aj tentoraz skončila slovenskou hymnou v podaní zúčastnených.

Galko: Kaliňáka treba odvolať, pretože je zlodej

Práve bývalý minister obrany Galko reagoval na podnety mnohých, aby sa dôvody odvolávania Kaliňáka rozšírili aj o krvavý incident v Mníchove, ktorý šialenec vykonal za pomoci prerobenej repliky zbrane pochádzajúcej zo Slovenska. Poslanec SaS, ktorý vystúpi v Prešove, ale Kaliňáka za toto neviní. „Na to nemal žiadny dosah, treba ho odvolať za to, že je zlodej, podvodník a mafián a nikdy sa ministrom vnútra nemal stať,“ napísal na sociálnej sieti. Na myslí má vzťahy s podnikateľom podozrivým z daňových únikov Ladislavom Bašternákom.

Podľa opozície je ideou týchto akcií poukázať na kšeftárčenie v najvyššej politike, Igor Matovič pred časom vyhlásil, že protesty budú pokračovať dovtedy, pokiaľ sa veci nepohnú a minister vnútra Kaliňák neodstúpi z funkcie. SaS a OĽaNO v priebehu leta naplánovali aj ďalšie protesty, Bratislave budú v ďalších týždňoch postupne sekundovať Trenčín, Trnava, Poprad, Prievidza, Banská Bystrica a Martin.

Bonapárty VI.
1
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM