Marcel Mojžiš Rôzne

Boj o naj učiteľa roka: Žiaci, podporte svojho favorita!

Učiteľov čaká boj o to, kto sa stane najobľúbenejším pedagógom na Slovensku. V poradí už siedmy ročník ankety Zlatý Amos nachystal pre kráľa spomedzi učiteľského zboru korunu aj žezlo a na účet mu pribudne i 3 500 eur. A to pri platoch v školstve je

Občianske združenie Adevyk s podporou Ministerstva školstva SR vyhlásili v piatok v poradí už 7. ročník ankety o najobľúbenejšieho učiteľa, učiteľku na Slovensku „Zlatý Amos“.

„Tento ročník bude už siedmy v poradí a preto sme sa rozhodli finálové kolo pripraviť symbolicky 7. mája 2013. Dúfame, že sedmička prinesie šťastie tým najobľúbenejším učiteľom na Slovensku, pretože charakteristika čísla sedem sedí práve na povolanie učiteľ. Dôležitou vlastnosťou sedmičky je snaživosť a vedenie. Má pochopenie pre druhých, často kombinované s prirodzenou múdrosťou. Sedmička je číslo, ktoré prináša šťastie a my dúfame, že šťastie prinesie najobľúbenejšiemu učiteľovi na Slovensku,“ povedala riaditeľka ankety Renáta Vadásyová.

Súťaž o naj pedagóga sa snaží popularizovať povolanie učiteľ, vyzdvihuje vzťah medzi žiakmi a pedagógmi. Jej cieľom je viesť žiakov k tomu, aby ukázali celému Slovensku svojich učiteľov, ktorí im dávajú do života nie len vedomosti, ale aj dobrú výchovu. „Študenti sú vďační svojim učiteľom a my ako organizátori sa snažíme ich vďaku ukázať verejnosti a oceniť ich snaženie,“ dodala R. Vadásyová.

Tieto ocenenie udelia v tomto ročníku: [/size][/color]

Zlatý Amos – 3500 EUR, insígnie koruna a žezlo Amos sympaťák – 1000 EUR Naj príbeh o učiteľovi – 200 EUR Zlatá škola – 1000 EUR Internetové hlasovanie – 100 EUR Cena Jána Gašperana – nové ocenenie na pamiatku p. Gašperana, ktorý založil tradíciu ankety „Zlatý Amos“ na Slovensku.

Finále sa uskutoční v Košiciach v Historickej radnici. Informácie a prihlášky o ankete môžete nájsť na web stránke www.zlatyamos.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM