Ľubomír Hudačko Kultúra

Bohatý program v Prešove a okolí: Slávnosti vína či DOD vo Veľkom Šariši

Jestvovala by vina, ak by nebolo vína? Aj túto otázku si môžete klásť v rámci Slávností vína, ktorých 1. ročník sa uskutoční vo štvrtok a v piatok. Bohatý program v Prešove však bude aj v ďalších dňoch, k nemu sa pripája aj DOD vo Veľkom Šariši.

Ilustračný obrázok k článku Bohatý program v Prešove a okolí: Slávnosti vína či DOD vo Veľkom Šariši
Zdroj: Dnes24.sk
  • Už tento štvrtok uskutoční dvojdňová akcia s názvom Slávnosti vína 2013, ktorej prvý ročník odštartuje tradíciu jesenných vinárskych slávností v Prešove. Veď vďaka vínu sa Prešov rozvíjal po celé stáročia, bola to dôležitá križovatka obchodných ciest, cez mesto viedla slávna Via Magna.Pod mestskou radnicou už takmer 20 rokov pôsobí unikátne Múzeum vín, ktoré šíri slávu vína do celého sveta aj vďaka svetovej vinárskej súťaže Muvina.

Na pešej zóne v Prešove, kde okrem stánkov s vínom, burčiakom a dobrým papaním bude pripravený bohatý kultúrny program. Vystúpia skupiny Hrdza, Gapa Swing Band, Komajota a aj Martin Chodúr. Nebude chýbať slávnostný sprievod, atrakcie aj pre najmenších návštevníkov. Vyvrcholením slávností bude spoločenský piatkový večer, na ktorom vyhlásia víťazov 18. ročníka medzinárodnej prehliadky vín Muvina 2013, odovzdajú tituly šampiónov, ako aj všetky získané ocenenia, diplomy a medaily úspešným vínam priamo do rúk výrobcov.

  • Ak by ste mali chuť na kultúru, môžete sa vo štvrtok vybrať do divadla na komediálny príbeh o večných hádkach a udobrovaní klebetných susied jedného námestia. Tam si všetci jeho obyvatelia spokojne nažívajú. Teda skôr nazerajú do okien a do hrncov svojim susedom. Hašteria sa, vzájomne si dobrácky robia zle. Sú žriedlom vtipu a divákovho pobavenia. Prešovské Námestíčko svojim divákom ponúkne všetko, čo mu prináleží: smiech, radosť, slzy, chytľavé melódie, bitku, škriepky, lásku v jej mnohorakých podobách. Ale predovšetkým hereckú bravúru, príjemnú náladu, ľahkosť a švih – relax a dobrú zábavu! Vidieť v predstavení môžete Filipa Lénartha, či Veroniku Husovskú.
  • Zúčastniť sa tiež budeme môcť v sobotu jazdenia na ovále Velodromu v Prešove od najmenších. Priestor dostane aj 1. východoslovenská výstava koní všetkých plemien. Ak si chcete vychutnať fantastické koncerty skupín IMT Smile či Smola a hrušky, čakať na vás budú vo Veľkom Šariši v rámci Dní otvorených dverí.

Viac informácií o kultúre sledujte v našej sekcii podujatí!

Foto: archív DJZ

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM