Marcel Mojžiš Hokej

Bitka o štadión pokračuje: Zimák s neistým osudom!

Napriek tomu, že stále nie je definitívne jasné či dôjde k prenájmu Zimného štadióna v Prešove, podľa primátora Pavla Hagyariho ľad na tréningovú činnosť by mal byť k dispozícii už začiatkom augusta. Hagyari konštatoval, že radnica má záujem, aby pr

Primátor dodal, že spoločnosť Antes Pro ponúkla, že bude prevádzku robiť o desať percent lacnejšie ako doterajší správca Mestská správa služieb Prešov (MSS), ktorá je 100 percentnou mestskou firmou. Mesto so spomínanou firmou podpísalo zmluvu na tri roky. Zároveň spoločnosť požiadala o dotáciu na výrobu ľadu, ktorý by mali využívať krasokorčuliari, klub short track a mládežnícke hokejové družstvá. Poslanci však návrh neschválili.

[blockquote]„Všet­ko záleží na dotáciách, nikto nebude prevádzkovať štadión, tak aby išiel do straty a okrem toho, je tu potrebné robiť nutné opravy. Nehovorím už o investíciách, na to jednoducho mesto nemá peniaze,“ povedal primátor. K prevzatiu štadióna zatiaľ nedošlo a to plánuje primátor prerokovať s konateľkou MSS Ivanou Pronerovou.[/bloc­kquote] „Nový potencionálny nájomca zimného štadióna je ochotný prevziať aj pracovníkov, ktorí sa starajú o prevádzku športoviska a prípravu ľadu,“ doplnil Hagyari. Dodal, že kapacita strojovne je vraj dostatočná aj na výrobu ľadu pre ďalšiu ľadovú plochu, ktorá by mohla vzniknúť v blízkosti zimného štadióna.

Riaditeľka MSS Ivana Pronerová vo štvrtok potvrdila, že k odovzdaniu zimného štadióna koncom júna nedošlo. Konštatovala, že prípravné práce na sezónu už prebiehajú a s výrobou ľadu začnú pravdepodobne v strede budúceho týždňa. Ľadová plocha by mala byť, podľa jej vyjadrenia, k dispozícii od 1.augusta.

presov24.sk/tasr Foto: webnoviny

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM