Jaroslav Dodok Iné športy

Bicyklujte s celebritami: Pomôžte deťom s rakovinou

Dve muchy jednou ranou. Ak milujete bicyklovanie a chcete pomôcť ťažko chorým deťom, tak máte jedinečnú príležitosť. Spolu so známymi tvárami zo športu či kultúry môže každý na bicykli pokoriť až 1 946 kilometrov. Trasa vedie aj cez Prešov.

Tak ako v júni minulého roku sa aj tentoraz bude konať Župný pohár Tipos Na bicykli deťom. Tento projekt je určený pomoci onkologicky chorým deťom a ich rodinám, a už v minulom roku sa podarilo týmto spôsobom vyzbierať vyše 4 000 eur, ktoré boli použité na rekondično-regeneračné pobyty v Tatranskej Lomnici pre malých pacientov a ich rodičov.

Cyklisti sa vydajú naprieč celým Slovenskom[/co­lor][/size]

Trasa na Slovensku je rozdelená do siedmych etáp. Štart je 2.júna v najzápadnejšom slovenskom meste Nová Sedlica. Pelotón postupne prejde naprieč celým Slovenskom, 7.júna dorazí do Bratislavy. Šiesta a posledná siedma sú špeciálne, keďže cyklisti počas týchto dvoch dní prejdú tri krajiny, okrem Slovenska navštívia aj Rakúsku Viedeň, aby sa z nej dostali do Českej republiky, konkrétne do Brna.

Cyklisti zavítajú do miest ako Prešov, Kežmarok, Štrbské pleso, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Trenčín, Hlohovec, podrobnú trasu máte možnosť vidieť na webstránke podujatia. V rámci šiestej a siedmej etapy prejdú aj do hlavného mesta Rakúska, Viedne, odkiaľ sa následne poberú smerom na Moravu, kde prejdú cez Brno a prebojujú sa až k najzápadnejšiemu českému mestu Aš.

Chcete sa pridať? Registrujte sa![/color][/size]

Každý, kto má záujem sa tohto projektu zúčastniť, má možnosť sa prihlásiť na preteky prostredníctvom stránky www.nabicyklidetom.sk. Posaďte sa teda na bicykel spolu s mnohými známymi tvárami športového, ale aj kultúrneho života, ktoré chcú aspoň trochu pozmeniť a spríjemniť zápas onkologicky chorých detí s ich zákernou chorobou, a zašportujte si, ako ešte nikdy predtým!

Trasa cyklotour v okolí Prešova:

1. etapa: 2.6.2012 Nová Sedlica – Prešov, 32 obcí, 141 km

Nová Sedlica – 9,00 hod., Zboj, Uličské Krivé, Ulič, Kolbasov, Príslop, Stakčín – 10,30 hod., Snina – 11,00 hod., Belá nad Cirochou, Dlhé nad Cirochou, Kamenica nad Cirochou, Hažín nad Cirochou, Humenné – 12,00 hod., Závadka, Topoľovka, Hudcovce, Továrne, Kladzany, Nižný Hrabovec, Vranov nad Topľou – 14,00 hod., Čaklov, Soľ, Hlinné, Čierne nad Topľou, Bystré, Hanušovce nad Topľou, Podlipníky, Lipníky, Lada, Kapušany, Prešov – 16,00 hod..

3.6.2012 – voľný deň – návšteva deti v nemocnici v Košiciach

2. etapa: 4.6.2012 Prešov – Štrba – Štrbské Pleso, 28 obcí, 137 km

Prešov – 9,00 hod., Šarišské Michaľany, Sabinov – 9,45 hod., Pečovská Nová Ves, Červenica pri Sabinove, Lipany, Kamenica, Ľubotín, Plaveč, Plavnica, Stará Ľubovňa – 12,00 hod., Hniezdne, Nižné Ružbachy, Podolínec, Bušovce, Spišská Belá, Strážky, Kežmarok – 13,30 hod., Huncovce, Veľká Lomnica, Tatranská Lomnica – 14,45 hod., Tatranská Lesná, Starý Smokovec, Tatranské Zruby, Tatranská Polianka, Nová Polianka, Vyšné Hágy, Štrba – Štrbské Pleso – 16,30 hod.

Ďalšie etapy si môžete pozrieť na stránke www.nabicyklidetom.sk.

Autor: Dominika Casnochova Zdroj: nabicyklidetom.sk Ilustračné foto: ocibb

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM