Ľubomír Hudačko Krimi

Bicykle sú stále v kurze a nielen pre športových nadšencov. Hlavne aj pre zlodejov!

V súčasnosti sa kradne už naozaj všetko, preto nie je prekvapením, že zlodej si neraz vytipuje aj nášho dvojkolesového tátoša. Zisťovali sme štatistiky, koľko odcudzení týchto dopravných prostriedkov zaznamenala polícia v okrese Prešov doposiaľ v roku 2013 a vlani.

Ilustračný obrázok k článku Bicykle sú stále v kurze a nielen pre športových nadšencov. Hlavne aj pre zlodejov!
Zdroj: Webnoviny.sk

Nepríjemný pocit, že vám niečo ukradli možno poznáte. Ak sa spoliehate na odvoz bicyklom do práce či iného cieľa cesty, dbajte na jeho riadne zabezpečenie pred tým, než majetok necháte napospas osudu. Čo robiť a nerobiť v tejto problematike a celkové štatistiky uplynulých mesiacov nám ozrejmil hovorca KR PZ v Prešove Daniel Džobanik: „Počas uplynulých sedem mesiacov tohto roka evidujeme v okrese Prešov 9 krádeží bicyklov, pričom 1 prípad je objasnený. V minulom roku sme v okrese Prešov mali 22 prípadov krádeží bicyklov, z ktorých 3 boli objasnené,“ uviedol.

Je potrebné bicykel stále zamykať a nenechávať ho bez dozoru. Zvážiť, kde bicykle nechávame ak na nich nejazdíme a tieto miesta čo najlepšie zabezpečiť pred zlodejmi (napr. bezp. dvere, kvalitný zámok, kamerový systém atď.) a pravidelne ich aj kontrolovať.

Rady na to, kde nechať bicykel sú rôzne: „Je to individuálne, nakoľko každý má iné možnosti. Najbezpečnejším miestom, v prípade ak bývame v bytovke, je samotný byt resp. balkón. Avšak nie každý má dostatok miesta v byte alebo nemá balkón a tak bicykle odkladajú do kočikární alebo pivníc. Vtedy je potrebné čo najlepšie zabezpečiť vstup do týchto priestorov a je potrebné začať už tým, že nie je nutné púšťať cudzích ľudí do bytovky a nechávať otvorené vchodové dvere bytovky,“ povedal a dodal, že kamerový systém páchateľov výrazne napomôže odhaliť.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM