Monika Obrtalová Rôzne

Beh pre život? Prešovčania ako absolútni rekordéri!

Slovákov s dobrým srdcom, ktorí neváhajú nezištne pomáhať, neustále pribúda. Dôkazom je aj tohtoročná rekordná účasť na jednom z najväčších charitatívnych projektov na Slovensku – na Tesco Behu pre život. Počas mája a júna sa na štart nesúťažných beh

Dobrú vec aj svoje zdravie tak podporilo o 2 500 účastníkov viac než minulý rok. Absolútnymi rekordérmi v počte účastníkov boli mestá Prešov a Bratislava. Nováčik tohtoročného behu Banská Bystrica tiež prekonal úžasným počtom 1 589 ľudí na trati očakávania organizátorov. Celkovo sa zo štartovného a darov podarilo Nadácii Tesco vyzbierať takmer 60-tisíc eur. Celá zbierka poputuje na zakúpenie špeciálneho prístroja Incucyte, ktorý ako prvý na Slovensku umožní sledovať vývoj nádorových buniek.

[blockquote]„Ide o najúspešnejší ročník za päť rokov fungovania projektu Tesco Beh pre život. Je úžasné, koľko ľudí s dobrým srdcom sa spojilo pre dobrú vec. K splneniu tohtoročného cieľa – zakúpeniu špeciálneho prístroja Incucyte – nám chýba ešte 25 000 eur. Dovolím si preto vyzvať ľudí, že je stále možné sa zapojiť do zbierky formou zasielania dobrovoľných príspevkov na účet 2434842458/0200 a pomôcť dobrej veci,“ povedal Michal Dyttert z Nadácie Tesco.[/blockquote] Stav zbierky je neustále aktualizovaný na www.behprezivot.sk. Konto Behu pre život bude otvorené pre darcov až do konca septembra 2012. „Nesmierne nadšenie verejnosti, patrónov behu v každom meste a primátorov nám aj tento rok pomohlo získať cenné prostriedky na boj so zákernými nádorovými ochoreniami. Všetkým patrí veľké ďakujem v mene Nadácie Výskum rakoviny aj pacientov a veríme, že sme urobili ďalší veľký krok k úspešnejšej liečbe rakoviny,“ uviedla Margita Klobušická, prezidentka Nadácie Výskum rakoviny.

[blockquote]K Tesco Behu pre život sa počas piateho ročníka okrem pôvodných miest – Bratislavy, Nitry, Prešova, Žiliny a Trenčína – pripojilo premiérovo a účastnícky aj veľmi úspešne mesto Banská Bystrica. Bežcov na tratiach podporovala už tradične skalná skupina patrónov z minulých ročníkov – obľúbený herec Jozef Vajda, operný spevák Martin Babjak, prezentérka aerobiku Lucia Medeková, futbalový tréner Vladimír Labant, herci Ján Greššo a Eva Pavlíková. [/blockquote] Do skupiny patrónov pribudli aj dvaja noví členovia – populárny hokejista Vladimír Országh a nová patrónka behov pre celé Slovensko Katka Berešová, ktorá po charitatívnych behoch odštartuje aj reprezentačný beh za SR na blížiacej sa olympiáde v Londýne.

Nadácia Tesco

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM