Ľubomír Hudačko Rôzne

Beh pre život opäť v Prešove: Patrónom známa tvár, pribudli dve zaujímavé disciplíny

Nezištne pomôcť a pritom si zašportovať? V Prešove budete môcť znova spojiť príjemné s užitočným a pomôcť tak deťom, ktoré v živote nemali šťastie na vlastnú rodinu.

Ilustračný obrázok k článku Beh pre život opäť v Prešove: Patrónom známa tvár, pribudli dve zaujímavé disciplíny
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Tesco Beh pre život je charitatívne podujatie pre bežcov aj nebežcov, ktorý tento rok prebehne vo všetkých krajských mestách na Slovensku. Trať dlhú štyri kilometre môžu bežci prebehnúť alebo prejsť s kočíkmi či zvieracími miláčikmi. Každý účastník dostane na štarte tričko a balíček od partnerov behu, v cieli medailu a občerstvenie. Hlavnou aktivitou je beh pre dospelých a pre deti všetkých vekových kategórií. Popri behu si môžu rodiny vybrať aj iné pestré športové aktivity. V rámci 8. ročníka pribudli dve disciplíny navyše: juniorský štafetový maratón a detské atletické hry. Tie zastrešuje Slovenský atletický zväz.

Kým minulý rok bolo cieľom podujatia naučiť deti zdravo sa stravovať, tento rok má ambíciu priviesť deti k športu. Preto sa partnerom Nadácie Tesco stal Slovenský atletický zväz a výťažok z behu poputuje na atletické tábory pre deti z detských domov.

Tesco Beh v Prešove odštartuje na Hlavnej ulici 14.6.2015 od 15:00. Patrónom prešovského Behu pre život bude biatlonista Martin Otčenáš. Detský beh sa začne o 14:30 a hlavný o 15:00. Zaregistrovať sa na Beh pre život môžete online do 08.06.2015 alebo osobne v piatok 12.6.2015 na Hlavnej ulici pred Hotelom Dukla, od 12.00 do 18.00, prípadne v sobotu 13.6.2015 na rovnakom mieste od 11.00 do 18.00 a taktiež aj v nedeľu 14.6.2015 od 10.00 do 14.00.

„Keďže údaje o detskej nadváhe sú alarmujúce, rozhodli sme sa už minulý rok podporiť myšlienku zdravého životného štýlu a boja proti detskej obezite. Tento rok pokračujeme a k zdravému stravovaniu pripájame pravidelný pohyb. Preto bude výťažok využitý na detské atletické tábory pre deti z detských domovov,“ vysvetlil zámer Michal Dyttert, správca Nadácie Tesco. Podľa jeho slov detské atletické tábory nebudú len o športovaní, vzdelávaní, ale aj o oddychu. Pre znevýhodnené deti, ktoré prejavia talent, môžu predstavovať odrazový mostík k športovej kariére. „Pomôžme spoločne objaviť skryté talenty a dajme šancu všetkým deťom bez rozdielu,“ uviedol v tlačovej správe Michal Dyttert.

Zdroj: tasr / dnes 24

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM