Správy

Babka k babce, budú kapce či vydanie publikácie Jedlá za babku: V Kapušanoch pri Prešove realizujú atraktívny projekt!

V dennom stacionári v Kapušanoch pri Prešov sa každý štvrtok popoludní stretávajú ľudia, ktorí sa chcú dozvedieť viac o tom, ako správne narábať s peniazmi. V obci totiž realizujú atraktívny projekt, pozrite si, o čom je.

Ilustračný obrázok k článku Babka k babce, budú kapce či vydanie publikácie Jedlá za babku: V Kapušanoch pri Prešove realizujú atraktívny projekt!
Zdroj: TASR

V Kapušanoch v okrese Prešov sa každý štvrtok popoludní stretávajú ľudia, ktorí sa chcú dozvedieť viac o tom, ako správne narábať s peniazmi. Obec pre verejnosť realizuje projekt Škola rodinných financií s podtitulom Upracme si peňaženku, respektíve Babka k babce, budú kapce.

Koordinátorkou projektu je Mária Majirská z obecného úradu. Ako uviedla, projekt rozbehli od začiatku apríla a semináre potrvajú do konca mája. Napomáha sociálnemu a finančnému začleneniu rodín a všetkých jej členov do spoločnosti prostredníctvom zvýšenia dostupnosti sociálno-finančného vzdelávania a zlepšenia stability rodinného života. Účastníci sa postupne dozvedia, aké sú hlavné zdroje príjmu, ako si hľadať prácu, ako treba vypracovať osobný a rodinný rozpočet i o formách pracovno-právnych vzťahov.

Čakajú ich prednášky o daniach, poplatkoch, odvodoch a životných istotách. Frekventanti sa naučia, ako komunikovať s finančnou inštitúciou, dozvedia sa o využívaní moderných platobných nástrojoch. Hovoriť budú o úveroch, pôžičkách a základoch investovania. Jednou z tém bude aj ochrana spotrebiteľa či poistenie ako finančná služba. Majirská informovala, že seminár má aj praktickú časť, v rámci ktorej sa účastníci naučia variť lacné a chutné jedlá. Pripravujú vydanie publikácie Jedlá za babku, ktorá vyjde v náklade 150 kusov. Verejne ju predstavia 25. – 26. júna počas otvorenia komunitnej záhrady.

„Kurz prináša zmysluplné a metodicky prepracované učenie pre život, ktoré vedie k pochopeniu základných finančných produktov, s ktorými sa bežne v živote stretávame a výrazne ovplyvňujú fungovanie rodiny,“ uviedla koordinátorka. Kurz sa realizuje vďaka grantu z projektu Škola rodinných financií, ktorý organizuje Nadácia pre deti Slovenska. Účasť na seminároch je bezplatná.

Môže vás zaujímať:

Môžu vám prísť do domácností a vykonať zisťovanie: Prešovčania, na toto buďte radšej pripravení

Lucia maľuje Prešov spôsobom, aký ste ešte nevideli: Pozrite si jej nádhernú tvorbu! FOTO

Na niekdajší výstavný kút Prešova spomíname už len s nostalgiou: Vyrastú v parku na Masarykovej ulici byty?

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM