Ľubomír Hudačko Kultúra

Babadlo chystá už svoju 50. premiéru: V Prešove uvedie inscenáciu slávneho rozprávkara!

Kultúrny dom na Solivare sa premení do rozprávkového sveta. Nielen detský divák, ale aj jeho rodič si môže prísť pozrieť predstavenie Divadla Babadlo, ktoré uvedie inscenáciu slávneho rozprávkara!

Ilustračný obrázok k článku Babadlo chystá už svoju 50. premiéru: V Prešove uvedie inscenáciu slávneho rozprávkara!
Zdroj: Dnes24.sk

Pôjde už o celkovo 50. premiéru Divadla Babadlo. Tentoraz uvedie Sen jedného duba od H. CH. Andersena. Ide o rozhovor jedného duba, ktorý žije aj 1000 rokov, s muškou, žijúcou len jeden deň. Je to interaktívne predstavenie s environmentálnou tematikou. Detský divák si môže zahrať spolu s hercami a dokonca ovplyvniť záver rozprávky. Podľa hlavných protagonistov, Lenky Múkovej a Jozefa Komiňáka, si na svoje príde aj dospelý divák, ktorý miluje čaro prírody.

Rozprávku režíruje mladá študentka Vysokej školy múzických umení v Bratislave Mariana Bodyová, o výpravu sa postarala Katarína Kostrábová a okrem hudobného podkladu od Vivaldiho sa o ďalšie tóny staral aj Tomáš Oravec.

„Inscenácia je výnimočná v tom, že sme dali príležitosť mladým tvorcom a prenechali sme základy inscenácie im. Rozhodli sme sa, že touto inscenáciou chceme podporiť u detí rozvíjanie krásna v duchu výtvarného aj hudobného umenia, nielen v rámci slova,“ uviedla riaditeľka divadla Júlia Labudová.

Babadlo nebude mať ani v lete prázdniny, okrem pravidelných nedeľných predstavení pripravuje aj prímestský detský tábor. V septembri otvorí divadlo už svoju 20. sezónu.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM