Šport

Atraktívne podujatie za dverami: Prešovčania sa môžu tešiť na cyklomaratón

Milovníci cyklistiky sa môžu tešiť na 2. Prešovský cyklomaratón, v porovnaní s vlaňajším ročníkom sa počet tratí rozšíri na tri. Cieľ bude v Jazdeckom areáli.

Ilustračný obrázok k článku Atraktívne podujatie za dverami: Prešovčania sa môžu tešiť na cyklomaratón
Zdroj: TASR

Ten sa bude konať v sobotu 27. augusta. Organizátori podujatia, ktorými sú členovia Občianskeho združenia Cyklomaratón Prešov, vo štvrtok informovali, že doteraz sa zaregistrovalo 123 ľudí. Môžu tak urobiť ešte do stredy 24. augusta.

Cieľ v jazdeckom areáli

Nasledujúce dva dni, vo štvrtok a v piatok, bude možná registrácia iba osobne v prezentačnom stánku v centre Prešova. V deň štartu sa budú môcť záujemcovia zaregistrovať od rána až prakticky do začiatku podujatia na pešej zóne na Hlavnej ulici. Informoval o tom riaditeľ pretekov René Polačok.

Prečítajte si tiež: Trénuje ich lodivod s úspechmi na konte: Hokejisti Prešova sa pripravujú na sezónu

V porovnaní s vlaňajším ročníkom sa počet tratí rozšíri na tri. Hlavné preteky odštartujú 27. augusta o 13.00 na Hlavnej ulici v centre Prešova. Trasa dlhá 42 kilometrov je pôvodná a povedie cez obce a mestá Prešovského a Sabinovského okresu – Veľký Šariš, Gregorovce, Uzovce, Šarišské Sokolovce, Sabinov, Ražnany, Ostrovany, Medzany, Prešov. Cieľ je v Jazdeckom areáli. Na bezpečnosť budú dohliadať policajti.

Novinkou detský okruh

Novinkou je detský okruh v sprievode rodičov, dlhý 4,5 kilometra. Povedie cez Sabinovskú ulicu, rázcestie Šidlovec, Bajkalskú ulicu, cyklistický chodník a jazdecký areál. Pribudla aj 100-metrová trať v jazdeckom areáli pre vozičkárov, kde sú dve kategórie, a to pre elektrické a mechanické vozíky. Vlani sa na 1. ročníku Prešovského cyklomaratónu zúčastnilo 208 cyklistov. Okrem víťazov organizátori ocenili aj najstaršieho cyklistu – 73-ročného muža z Komárna. Z najväčšej diaľky prišla na preteky cyklistka z Prahy.

Prečítajte si tiež: Mladík z Prešova prestupuje do Manchestru, reakcia Tatrana: Je to obrovský úspech!

Polačok zdôraznil, že organizátorom ide o propagáciu jazdy na bicykli, nie o lámanie rekordov. Preto cyklomaratón nie sú súťažné preteky. Podujatie je určené pre celé rodiny. Vyhodnotenie naplánovali na 15.15. Po odovzdaní cien čaká na účastníkov pestrý program. Deti sa budú môcť vyšantiť aj na prenosnom dopravnom ihrisku. Čakajú ich súťaže ako stavanie babylonskej veže z prepraviek na ovocie. Cyklomaratón je charitatívne podujatie, organizátori výťažok z neho venujú sociálne odkázaným občanom, ktorých vyberali spoločne so sociálnym odborom mesta Prešov.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM