Michal Lendel Rôzne

Atraktívne plány košického letiska: V hre sú ďalšie linky do nových destinácií!

Ponuka destinácií košického letiska sa má naďalej rozširovať. Vedenie sa tak neuspokojilo s úspešným spojením s metropolou Veľkej Británie. Avizované sú už ďalšie možné zaujímavé miesta, ktoré otvoria našincovi dvere do sveta.

Ilustračný obrázok k článku Atraktívne plány košického letiska: V hre sú ďalšie linky do nových destinácií!
Zdroj: TASR

Druhé najväčšie mesto Slovenska sa prednedávnom otvorilo svetu prostredníctvom leteckého spojenia s Londýnom. Košice sa tak stali jednou z 95 existujúcich destinácií v 35 krajinách, ktoré spája nízko nákladová letecká spoločnosť Wizz Air.

Tento úspech ocenil aj riaditeľ košického letiska Karl Dendler, ktorý v tom vidí prínos pre celý región. "Práve toto je model pre rozvoj cestovného ruchu, ale aj pre rozvoj obchodných stykov,“ uviedol. Ďalej vyzdvihol, že letisko má veľmi kvalitnú infraštruktúru a je schopné odbaviť až milión cestujúcich ročne. „Naša materská spoločnosť Letisko Viedeň tu v ostatných piatich rokoch investovala do skvalitnenia služieb pre cestujúcich 15 miliónov eur a ja verím, že čoskoro tu otvoríme lety aj do ďalších miest,“ vyhlásil Dendler.

Naplniť vyťaženosť letiska by mohlo vytvorenie nových spojení. Dandler pre portál Čas.sk uviedol, že „v hre sú pravidelné linky do Nemecka. Uvažujeme o Kolíne alebo Stuttgarte, prípadne aj Mníchove. Zvažujeme aj spojenia do talianskeho Milána, prípadne aj Paríža.“

Práve spomenuté nové destinácie a Londýn môžu vykryť výpadok z tržieb, ktorý košické letisko zaznamenalo v porovnaní s ostatnými rokmi. Čas.sk uvádza, že pokles cestujúcich oproti zatiaľ rekordnému roku 2008 je až o takmer 600-tisíc. Ide zväčša charterové lety do dovolenkových destinácií, ktoré boli kvôli tamojšej politicko-spoločenskej situácii zrušené.

Košice sa tak môže ešte výraznejším spôsobom dostať na leteckú mapu Európy, čím sa spohodlní cestovanie z Košíc, ale aj z celého východoslovenského regiónu.

košice 24/tasr

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM