Ľubomír Hudačko Kultúra

Atraktívna udalosť v Prešove: Hostiť budeme environmentálny filmový festival

Prešov bude hostiť Ekotopfilm - Envirofilm, najstarší environmentálny filmový festival na svete. Vstup bude zdarma.

Ilustračný obrázok k článku Atraktívna udalosť v Prešove: Hostiť budeme environmentálny filmový festival
Zdroj: TASR

V Prešove budeme mať možnosť zúčastniť sa medzinárodného filmového festivalu zameraného na témy súvisiace s ekológiou, ochranou životného prostredia a trvalo udržateľným rozvojom. Prehliadka vybraných víťazných filmov bude k videniu počas dvoch dní, 29. a 30. novembra v kine Scala. Vstup je zdarma. Medzinárodný filmový festival Ekotopfilm má takmer polstoročnú tradíciu. „Prešov je ďalším mestom, kde prinášame naše regionálne festivaly. V spolupráci s mestami a samosprávami celkovo plánujeme navštíviť 50 slovenských miest,“ hovorí Peter Lím, generálny riaditeľ festivalu Ekotopfilm – Envirofilm.

Cieľom festivalu je inšpiratívnym spôsobom meniť správanie spoločnosti vo vzťahu k životnému prostrediu a vytvoriť priestor k otvorenej diskusii o otázkach trvalo udržateľného rozvoja. „Preto je dôležité prinášať tieto témy zrozumiteľne, atraktívne a zábavne čo najširšiemu publiku do všetkých regiónov. Verím, že pre Prešov a okolie, charakteristické svojou krásnou prírodou bude festival zaujímavý a motivujúci,„ dodal. Festival uvítala aj primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová: "Tešíme sa, že do Prešova prichádza Ekotopfilm, ktorého nosnou témou je ochrana prírody a krajiny. A to je téma, ktorá zaujíma aj nás, Prešovčanov. Mesto sa snaží pre svojich občanov vytvárať priaznivé životné prostredie, a to výchovou v školách, environmentálnymi podujatiami, v Ekoparku,“ spomenula ekoaktivity v meste.

Ekotopfilm – Envirofilm sa bude konať v prešovskom kine Scala a festival bude prebiehať počas dvoch dní, 29. a 30. novembra. Jeho program začína každé doobedie Junior festivalom, ktorý je určený žiakom a študentom základných a stredných škôl. Festival pokračuje večerným programom určeným pre širokú verejnosť. Popri premietaní desiatich víťazných filmov sú pripravené aj diskusie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM