Ľubomír Hudačko Rôzne

Atraktívna súťaž neďaleko Prešova, v jedení pirohov si zmerajú sily labužníci: Aké novinky tento rok pribudnú?

Súťaž, v ktorej o vychutnávanie bryndzovej dobroty rozhodne nepôjde. Pri Prešove si totiž zmerajú sily tí najlepší jedáci a z taniera im budú miznúť pirohy. Cieľom bude zjesť ich čo najviac, spoznáme totiž toho najlepšieho labužníka. Aké novinky tento rok pribudnú?

Ilustračný obrázok k článku Atraktívna súťaž neďaleko Prešova, v jedení pirohov si zmerajú sily labužníci: Aké novinky tento rok pribudnú?
Zdroj: Dnes24.sk

V obci Hrabkov v Prešovskom okrese odštartuje v sobotu 29.8. súťaž v jedení zemiakovo-bryndzových pirohov. Do siedmeho sa prihlásilo zatiaľ okolo 15 družstiev.

„Súťažiť sa bude tak, že súťažiacim zaviažeme dva prsty lepiacou páskou a budú jesť iba troma prstami. Do misky sa dáva pre troch súťažiacich 30 pirohov. Následne to pokračuje vylučovacím spôsobom, teda víťazi postúpia do ďalšieho kola. Keď absolvujú aspoň tri kolá, musíme rátať s tým, že jedno trojčlenné družstvo zje 90 až 120 pirohov,“ povedal predseda organizačného výboru Marián Čech.

Okrem toho budú pirohy pripravené aj pre nesúťažných hostí a návštevníci si budú môcť aj zatancovať. Podľa Čecha chcú tento rok pripraviť spolu 3500 až 4000 kusov zemiakovo-bryndzovej pochúťky. Už v sobotu ráno o 6.00 sa schádzajú v miestnej reštaurácii hlavný kuchár spolu s desiatimi lepičkami, ktorí spolu pirohy uvaria. Hotoví sú tak okolo 10.00. Počas minulých ročníkov sa spotrebovalo na ich prípravu asi 80 kilogramov múky, viac ako 60 kilogramov zemiakov a 20 až 25 kilogramov bryndze.

Najstarší súťažiaci pochádzajú z obce Hrabkov, tento rok sa očakáva, že budú zostavené hneď dve miestne družstvá. Účasť prisľúbili napríklad aj tímy motorkárov či prešovských mestských policajtov a ďalší súťažiaci z Prešova, okolitých obcí a dokonca i z Košíc. Zmerať sily v jedení pirohov by si mali aj ženy. Novinkou tohto ročníka bude aj súťaž v pití piva, no nepôjde o vypitie pollitra, ale celého litra piva.

Čítajte tiež:

Vo Veľkom Šariši môžu plesať od radosti: Dostali poriadny balík peňazí a… na toto pôjde!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM