Ľubomír Hudačko Správy

Atmosféra sviatkov je už tu: Pozrite si, ako to v Prešove vyzeralo počas výstavy ručných prác s veľkonočnou tematikou

Jar zaklopala na dvere, jej príchod vítame s nadšením. K sviatkom jari patrí Veľká noc a pri tejto príležitosti sa v Prešove výstava uskutočnila ručných prác s veľkonočnou tematikou. Pozrite si, ako to tam vyzeralo.

Ilustračný obrázok k článku Atmosféra sviatkov je už tu: Pozrite si, ako to v Prešove vyzeralo počas výstavy ručných prác s veľkonočnou tematikou
Zdroj: Dnes24.sk

Mária Majkrzáková, Mária Eliášová, Oľga Paulíniová a Anna Budajová, seniorky z Denného centra na Sabinovskej ulici v Prešove si pre návštevníkov a klientov pripravili vyšívané obrazy, prestierania, tácky upravené tzv. servítkovou technikou a nesmeli chýbať veľkonočné vajíčka zdobené rôznymi technikami.

Výstavu si prišli pozrieť aj deti, ktoré mali najväčšiu radosť z toho, keď im seniorky darovali vystavované vajíčka. Krúžok šikovných rúk funguje v DC Sabinovská už 15 rokov. Členky sa stretávajú každú stredu a okrem vyšívania a háčkovania sa venujú aj novým moderným technikám ručných prác.

„Momentálne je veľkým trendom decoupage, čiže zdobenie čohokoľvek tzv. servítkovou technikou. Zdobíme vajíčka, tácky, vianočné gule ale aj šperkovnice, vázy alebo nábytok. Všetky ručné práce si vyžadujú veľkú pozornosť a trpezlivosť, ale nás to baví a obrovskú radosť máme vtedy, keď svojimi výtvormi môžeme obdarovať iných a potešiť ich tým,“ uviedla Mária Majkrzáková.

Tento rok je zámerom predstaviť tvorbu krúžku vo väčších priestoroch, napríklad v galérií, a obohatiť ju o výstavu ľudových krojov. Niektoré z nich pritom majú aj 100 rokov a boli taktiež ručne zdobené. Hlavným cieľom je, aby sa na ňu mohlo prísť pozrieť viac ľudí a aby sa nezabúdalo na to, že nie vždy tu boli stroje, ktoré sériovo zdobili šatstvo, či prestierania.

Môže vás zaujímať:

Podujatia, na ktoré sa môžeme všetci tešiť: Pozrite si už teraz, čo sa chystá v Prešove počas Veľkej noci

Pomôcka pri plánovaní, kedy urobiť nákupy: Ako budú počas sviatkov otvorené známe obchody v Prešove?

Blíži sa zmena zimného času na letný: Pospíme si kratšie, ale svetlo si vonku užijeme o hodinu dlhšie!

foto: ilustračné

V Prešove bola výstava ručných prác s veľkonočnou tematikou
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM