Správy

Atletický štadión v Prešove prejde veľkou rekonštrukciou: Obnova za vyše 600 000 eur!

Ďalšie pozitívne zmeny pre Prešovskú univerzitu. Atletický štadión, ktorý pri nej postavili pred 50 rokmi prejde komplexnou rekonštrukciou.

Ilustračný obrázok k článku Atletický štadión v Prešove prejde veľkou rekonštrukciou: Obnova za vyše 600 000 eur!
Zdroj: Prešovská univerzita

Rektor Prešovskej univerzity (PU) v Prešove Peter Kónya a predseda Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Milan Majerský v pondelok podpísali zmluvu o združení finančných prostriedkov za účelom rekonštrukcie infraštruktúry univerzitného športového areálu na Ulici 17. novembra. Atletický štadión tu postavili pred 50 rokmi a za ten čas prešiel menej náročnými opravami. Teraz ho čaká komplexná rekonštrukcia vo výške viac ako 600 000 eur.

Čo sa vynoví

PSK vloží do združenia finančné prostriedky vo výške 410 000 eur a podiel PU bude predstavovať sumu bezmála 207 000 eur. Investíciu schválili v pondelok doobeda prešovskí krajskí poslanci. Po rokovaní Zastupiteľstva PSK došlo k podpisu zmluvy. Športový areál sa rozšíri o tribúny so sedadlami. Rekonštrukciou prejde atletický ovál, infraštruktúra pre ľahkú atletiku so sektorom pre vrh kladivom a guľou, skok do výšky aj do diaľky.

Pribudne multifunkčné ihrisko pre rôzne športové aktivity, tenisové ihrisko a ihrisko pre plážový volejbal. Súčasťou rekonštrukčných prác bude zbúranie schátraného oplotenia a jestvujúcich stavebných prvkov na terajšej atletickej dráhe a odstránenie provizórnych betónových plôch. Športový stánok dostane nové oplotenie a osvetlenie úspornými svietidlami.

Do začiatku akademického roka

Kónya uviedol, že navrhované technické riešenie spĺňa štandardy, ktoré sú určené pre športoviská. Areál sa nemá kde príliš rozširovať, takže veľkosť plochy ostáva zhruba ako doteraz. S rekonštrukčnými prácami sa začne v najbližšom období tak, aby bola obnova areálu dokončená najneskôr do začiatku akademického roka. Náklady na prevádzku a údržbu budú hradené z rozpočtu PU. Športový stánok bude využívať nielen Fakulta športu PU, ale aj ostatní študenti univerzity. Areál bude k dispozícii aj žiakom základných a stredných škôl. Prístup na športovisko bude mať aj široká verejnosť.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM