Ľubomír Hudačko Rôzne

Aspoň na chvíľu sa môžete vrátiť do detstva: V Prešove je pastva pre oči malých i veľkých! FOTO

Chcete sa aspoň na chvíľu vrátiť do detstva? V Prešove máte k tomu ideálnu príležitosť. A potešíte aj svoje ratolesti, ak ich zoberiete so sebou. Aha, čo sa dá v meste vidieť a zároveň to poslúži ako tip na víkend...

Ilustračný obrázok k článku Aspoň na chvíľu sa môžete vrátiť do detstva: V Prešove je pastva pre oči malých i veľkých! FOTO
Zdroj: TASR

Historické hračky lákajú malých i veľkých a niet divu. Veď táto výstava pod názvom Návraty do detstva zo súkromnej zbierky Alice Tokarčíkovej z obce Haniska v prešovskom Krajskom múzeu je výborným tipom na víkend i možnosťou vrátiť sa aspoň na chvíľu do detstva.

„Zberaním starých hračiek sa zaoberám päť rokov. V zbierke mám äčšinou plyšové hračky, ale aj ručne šité, háčkované, pletené i porcelánové bábiky. Vlastním hračky prevažne od roku 1950, ale mám vo svojej zbierke aj staršie kusy – vyplnené slamou,“ pozýva na výstavu zberateľka Alica Tokarčíková.

V zbierke má pani Alica aj povojnové háčkované hračky, ktoré sa vypchávali handrami a upevňovali sa v pančuškách. „Táto zbierka zaujala už veľa detských očí a s nostalgiou upútala veľa dospelých,“ pozýva na výstavu Krajské múzeum v Prešove. A preto neváhajte a využite super tip na víkend či potešenie svojich ratolestí až do 22. mája 2016. Ako návnadu si pozrite aj parádnu fotogalériu.

Môže vás zaujímať:

Michal (34) z Prešova sa venuje pozoruhodnej aktivite: Pátra po rodokmeňoch ľudí a zažil už aj neskutočné príbehy!

Lucia maľuje Prešov spôsobom, aký ste ešte nevideli: Pozrite si jej nádhernú tvorbu! FOTO

Famózne snímky, ktoré ste v tejto podobe ešte nevideli: Mladý fotograf fotí Prešov z vtáčej perspektívy! FOTO

Na hračky nikdy nie je neskoro: V Prešove je ich parádna výstava
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM