Ľubomír Hudačko Kultúra

Apríl sa už nezadržateľne blíži: TOP 10 akcií, ktoré nás v Prešove čakajú

Apríl je už o chvíľu tu. A je sa na čo tešiť. Z podujatí, ktoré sa v Prešove chystajú, sme vybrali 10, ktoré sú podľa nás najzaujímavejšie.

Ilustračný obrázok k článku Apríl sa už nezadržateľne blíži: TOP 10 akcií, ktoré nás v Prešove čakajú
Foto: Ľubomír Hudačko

Zlatý súdok

1. apríla 11:00 – 17:00 v Šarišskej galérii

Už 23. ročník medzinárodnej súťaže kresleného humoru Zlatý súdok na tému pivo. Hlavným organizátorom je Fedor Vico, zástupca Pivnej galérie v Prešove a konateľ súťaže. Vernisáž výstavy sa uskutoční na Hlavnej ulici pred Šarišskou galériou Prešov. Výstava potrvá do 30. 4. 2017. Vstup voľný.

Temné Kecy

5. apríla 19:00 – 22:00 v Encore

Temné Kecy, to je známa slovenská stand up comedy šou. Premiérovo v Prešove odpália svoje najnovšie stand upy, ktoré ste určite nemohli ešte nikde vidieť ani počuť, Ivo Ladižinský, Jerry Szabó, Fučo Rybička a Heňo Fačkovec.

Eugen Onegin

6. apríla 18:30 – 20:30 v DJZ

Najznámejší ľúbostný román vo veršoch, v ktorom si láska nevie nájsť miesto. Príbeh o mladosti, túžbach a snoch, ale aj o ľahostajnosti a arogancii. Ikonické dielo výnimočného básnika a dramatika A. S. Puškina rozpráva šťavnatým jazykom a s krutou iróniou o tom, ako sa dá od nezodpovedného a ľahkovážneho spôsobu existencie dospieť k poznaniu, že život kamsi zmizol a ostalo po ňom len dobre oblečené prázdno.

Objavovanie Prešova

8. apríla 10:00 – 12:00 a 9. apríla 14:00 – 16:00 pri MIC

Objavovanie Prešova patrí už k tradičným a obľúbeným podujatiam, ktoré každý mesiac láka nielen zvedavých Prešovčanov, ale aj návštevníkov mesta a je určené všetkým vekovým kategóriám. Jeho cieľom je oboznámiť širokú verejnosť s historickými aj súčasnými zaujímavosťami mesta i jeho blízkeho okolia. Téma: Caraffove krvavé jatky.

Domáce potreby tour

15. apríla 21:00 – 23:00 vo Wave Club

Koncert slovenského rappera, dídžeja, moderátora a hudobného producenta Braňa Kováča, ktorý vystupuje pod umeleckým menom Vec.

Silné reči

19. apríla 19:00 – 21:30 vo Wave Club

Šanca na stretko s kamošmi a pozeranie sa na vlastné oči na súčasnú slovenskú stand-up comedy na Silne vyberanej Tour spolu s Jánom Gorduličom, Jakubom Gulíkom, Jakubom Lužinom a Martinom Hatalom.

Jam Session vol.IX

19. apríla 20:00 – 23:00 v Christianii

Stretnutie nielen prešovských muzikantov okolo kapely N30 akustika a ich hudobných hostí. Jedinečná príležitosť zabaviť sa aj si zabaviť.

Lás-ka-nie 2

20. apríla 18:30 – 19:30 v DJZ

Tragifrašku Lás-ka-nie z roku 1992 radia „Radošinci“ medzi svoje najúspešnejšie tituly. Téma hry je aj dnes mimoriadne aktuálna, RND sa rozhodlo zinscenovať ju po druhý raz v inovovanej scénickej podobe a v hlavnej úlohe opäť s nezabudnuteľnou Katarínou Kolníkovou. Zachoval sa totiž videozáznam inscenácie, ktorý umožnil sprítomniť babičku ako zádušného komentátora.

Adam Ďurica

20. apríla 19:00 – 21:00 v PKO

Mladý a úspešný hudobník vydáva po roku a pol od platinového albumu Mandolína novú dosku. Tá sa volá Spolu a nachádza sa na nej 12 nových skladieb. Adam ho predstaví naživo na svojom koncertnom turné aj v Prešove.

Unipo fest

26. apríla v areáli Prešovskej univerzity

Najväčší študentský festival v Prešove opäť prichádza. V posledný aprílový týždeň sa môžete tešiť na poriadnu zábavu pre všetkých študentov aj neštudentov. Vystúpia Hex, Gladiátor, Heľenine oči, Majk Spirit a iní.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM