Futbal

Ani druhý zápas s DAC nepriniesol góly: Tatran remizoval s Dunajskou Stredou

Opäť to bola futbalová bitka opradená defenzívnou taktikou. Či nemohúcnosťou strelcov? O tom si môže urobiť obraz fanúšik sám, Tatran remizoval s DAC 0:0.

Ilustračný obrázok k článku Ani druhý zápas s DAC nepriniesol góly: Tatran remizoval s Dunajskou Stredou
Zdroj: TASR

Hostia sa v úvodných minútach snažili diktovať tempo hry, ale obrana Prešovčanov ich do šance nepustila. Naopak, keby v 10. minúte Wiezik dosiahol na Miliutinov prízemný center, zrejme by išli do vedenia domáci.

Veľká šanca Streňa

Tí mali sľubnú príležitosť aj v 19. minúte, keď Adekunleho hlavičku zmaril brankár Macej. Hostia ohrozili Slančíka v 21. minúte strelou Ľjubičiča spoza šestnástky, ale brankár Prešova si poradil. Rovnaký hráč sa z podobnej pozície pokúsil prekvapiť Slančíka aj v 40. minúte, ale efekt bol rovnaký. Ani druhý polčas nepriniesol zvýšenie tempa hry a v mrazivom počasí bolo k videniu len minimum zaujímavých príležitostí.

Zaváhanie brankára domácich Slančíka po rohovom kope nepotrestal Kalmár, čo bola na dlhší čas jediná šanca hostí. Šancu otvoriť skóre premrhal v 68. minúte domáci Streňo, ktorý vo výhodnej pozícii pred prihrávkou Adekunlemu volil strelu, ktorou však prestrelil bránku. Tréneri sa snažili oživiť hru svojich tímov striedaniami, ale gólové rozuzlenie to neprinieslo, hoci hostia si v závere vytvorili tlak.

Hlasy trénerov

Sergij Kovalec, tréner 1. FC Tatran Prešov: „Chceli sme vyhrať, ale to by sme museli využiť naše 3–4 šance. Opäť sme sa presvedčili, že ak nedáme gól, nemôžeme vyhrať. Hráči veľmi chceli bodovať a získať tri body. Prejavila sa však nervozita, chýbal nám pokoj s loptou na kopačkách.“

Marco Rossi, tréner FK DAC 1904 Dunajská Streda: „Zaslúžili sme si vyhrať. Snažili sme sa hrať od prvej do poslednej minúty, zatiaľ čo Prešovčania hrali iba na dlhé lopty a protiútoky, čiže na to, na čo majú. V ofenzíve nám však niečo chýbalo. Vyskytli sa dve zaujímavé situácie v šestnástke domácich. Pri jednej to vyzeralo na stopercentnú penaltu.“

1. FC Tatran Prešov – FK DAC 1904 Dunajská Streda 0:0

  • Rozhodovali: Vlk – Mókoš, Perát
  • ŽK: Udeh, Adekunle – Pačinda
  • 217 divákov
  • 1. FC Tatran Prešov: Slančík – Udeh, Luberda, Jacko – Petko, Keresteš, Katona (88. Kačala), Miliutin – Adekunle (73. Micherda), Wiezik (84. Dzurík), Stre­ňo
  • FK DAC 1904 Dunajská Streda: Macej – Živkovič, Šatka, Huk, Davis – Ľjubičič – Vida (55. Ashiru), Aluku (77. Malec), Kalmár, Pačinda – Mervó (63. Divkovič)

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM