Ľubomír Hudačko Správy

Americkí turisti na návšteve nášho mesta: Živo reagovali na missku z Prešova a toto ich zaujalo najviac!

Do Prešova zavítala zaujímavá návšteva. V rámci svojho pobytu v našej krajine naše mesto navštívili Američania z Pittsburghu. Spoznali naše pamiatky a ocenili, že na čele mesta stojí prvýkrát žena. Živo reagovali aj na známu missku z Prešova...

Ilustračný obrázok k článku Americkí turisti na návšteve nášho mesta: Živo reagovali na missku z Prešova a toto ich zaujalo najviac!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Ako turisti z Pittsburghu uviedli, návštevu Slovenska využili aj na to, aby sa stretli so svojimi rodinnými príslušníkmi, s ktorými udržujú kontakty napriek tomu, že za oceánom žijú ich rodinné vetvy už niekoľko desaťročí. Miestami dokonca viac ako storočie.

V rámci prezentácie o meste ich najviac zaujali zmienky o Bosákovej banke, o tradícii ťažby soli, ale živo reagovali aj pri zmienke, že z Prešova pochádza niekdajšia misska Ivana Christová. Páčila sa im hlavne konkatedrála sv. Mikuláša, ktorú takisto stihli navštíviť. Keď sa dozvedeli, že na čele mesta stojí žena prvýkrát v jeho histórii, tento fakt takisto ocenili.

„Sme radi, že sa nám dostalo tejto cti, byť v Prešove. Zároveň sa tešíme na stretnutie s vami, keď prídete do Pittsburgu,“ vyslovil Joseph T. Senko svoju odvážnu túžbu. Prešov nedávno navštívila aj pani Pauline z Londýna. Svoje dojmy nám zhrnula s pochvalou, ale mala aj isté výhrady.

„Mesto je nádherné, s množstvom miest, kde sa dá najesť a napiť. Nevyzerá to tak, žeby niečo nefungovalo, alebo bolo pokazené. Bočné chodníky by sa mohli opraviť, ale celkovo to bolo nádherné, vrátim sa sem,“ uviedla svoje dojmy. Ostáva tak veriť, že sa do nášho mesta prídu pozrieť ďalší turisti z rôznych kútov sveta.

Čítajte tiež:

Nemeckí turisti na návšteve Prešova? Keď si kúpili pivo, zažili prekvapenie a… z tohto im prišlo ľúto!

titulné foto: ilustračné

Turisti z Pittsburghu v meste: Ocenili aj to, že na čele mesta stojí primátorka
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM