Šport

Akoby sa dohodli: Po prešovských volejbalistkách získali bronzové medaily aj muži

Jedna príjemná športová správa za druhou. Bronzové medaily nezískali len prešovské volejbalistky, ale napododbnili ich aj muži. Akoby sa dohodli.

Ilustračný obrázok k článku Akoby sa dohodli: Po prešovských volejbalistkách získali bronzové medaily aj muži
Zdroj: Veronika Mihaliková

V dráme o extraligové tretie miesto sme spoznali víťaza až po náročných piatich zápasoch. Séria plná východniarskych emócií priniesla pekné volejbalové momenty a ukázala silu domáceho prostredia. Rozhodujúci piaty zápas série, ktorý sa hral v Športovej hale PU, vyzeral spočiatku na rýchly proces v prospech domácich. Opak bol však pravdou.

Prvý bronz

Nakoniec to bola dráma až do konca. Vedenie 2:0 síce Košičania vyrovnali, ale v koncovke už nestačili s dychom. Do klubovej vitríny Prešovčanov pribudol po výhre 3:2 (25:17, 25:18, 22:25, 20:25, 15:12) prvý bronz. Prvý set sa začal opatrne. Pri podaní Ľuboša Macka prišiel prvý odskok domácich na 8:4. Ten následne pri dôraznom útoku aj obrane narastal. Set napokon aj napriek snahe hostí, získali Prešovčania po neúspešných smečoch Košičanov v pomere 25:17.

V druhom sete sa hrala vyrovnaná partia do stavu 13:13. Prudké útoky triafali aj nepríjemne do tela. Domáci svoje body ťažili z úspešných blokov a prudkých smečov. Druhý set vyhrali po útoku Marcela Luxa rozdielom 25:18.

Domácich hnala k zisku posledného setu plná športová hala. Prešovčania viedli už 16:13, na podanie hostí však prišiel Labik a po chvíli bolo 16:19. Hostia sa každou dobrou loptou dostávali do tempa. Riskantná a rozpačitá hra domácich sa odzrkadlila v chybných podaniach. Keď sa smeč zo siete Ľubošovi Mackovi kĺzal po páske siete hala nedýchala.

Kvalitné podanie

Košice ziskom setu 22:25 znížili na 2:1. Vybojovaný set nalial hosťom do žíl potrebný adrenalín. Domáci sa nechceli vzdať vidiny zisku cenného kovu. Kvalitné podanie v polovici setu pomohlo hosťom k náskoku. Štvorbodové manko proti súperovi, akým sú Košice je naozaj dosť. Set ukončila chyba nahrávky na strane domácich s výsledkom 20:25. Pred tajbrejkom tréneri nešetrili cennými radami do rozhodujúceho záveru. Mužstvá si strany ihriska vymenili za najtesnejšieho možného rozdielu 8:7, keď bol zablokovaný najúspešnejší Košický smečiar Lamanec.

Ten mal však proti sebe ťažký kaliber v podaní Prešovčana Martina Sopka st. Svoje kvality v tomto zápase potvrdil ako najviac bodujúci hráč. Domáci využili hneď prvý ponúknutý mečbal, ktorý vznikol z neúspešného bloku hostí. Po ňom, za stavu 15:12 už nasledovala eufória, radosť a dlhý-predlhý standing ovation.

Hlasy trénerov

Jaroslav Vlk, tréner VK Mirad PU Prešov: “My sme túžili sezónu ukončiť víťazne. Mali sme to dobre rozbehnuté. Viedli sme 2:0 a 16:13 v treťom sete, ale pri Labikovom podaní sme Košice postavili na nohy. Začala dráma vo vynikajúcej atmosfére. Plná hala, výborný volejbal. V piatom sete sme si vytvorili náskok 10:7, ktorý sme si dokázali do koncovky udržať.”

Richard Vlkolinský, tréner VK KDS Šport Košice: „Prešov potvrdil zápas v domácom prostredí. Gratulujem k tretiemu miestu.“

Informácie redakcii poskytla Jana Palenčárová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM