Tlačové správy

Ako vám virtuálna kancelária pomôže pri podnikaní

Optimalizácia je medzi podnikateľmi veľmi populárna, niektorí sa ňou aj riadia, iní o nej iba hovoria, aká je dôležitá. Aj keď sa vám môže zdať, že ide o pozostatok úsporných opatrení z čias ekonomickej krízy, minimalizácia nákladov a maximalizácia zisku je pre podnikateľov prospešná v každej fáze.

Ilustračný obrázok k článku Ako vám virtuálna kancelária pomôže pri podnikaní
Zdroj: TASR

Niektorí kupujú toner HP CE285a, ďalší optimalizujú počet zamestnancov a niektorí začínajúci podnikatelia používajú virtuálnu kanceláriu. Čo to je a aké sú jej výhody?

Na čo slúži virtuálna kancelária

Samotné založenie s.r.o. obsahuje aj krok, v ktorom musíte zapísať do obchodného registra sídlo svojej spoločnosti. No ak nie ste vlastníkom nehnuteľnosti, musíte nájsť inú adresu, ktorú môžete použiť ako sídlo svojej spoločnosti. Mnoho ľudí to vyrieši tak, že si dlhodobo prenajme kanceláriu a jej adresu zapíše do ORSR. Hoci si kanceláriu prenajímajú, inak ako sídlo spoločnosti ju nevyužívajú, pretože pracujú doma, v coworkingových centrách či v teréne. No aj napriek tomu platia stovky eur mesačne za niečo, čo reálne nevyužívajú. A práve tento problém rieši virtuálna kancelária.

Ako funguje

Virtuálna kancelária je v podstate iba adresa + služby, za ktoré môžete pri dlhodobom prenájme platiť menej ako 15 € mesačne. Túto adresu máte zapísanú v obchodnom registri a neplatíte stovky eur za to, čo nepotrebujete. A čo keď vám príde pošta na túto adresu? Je tu recepcia, ktorá za vás zásielku preberie a následne vás o nej bude informovať mailom či SMS správou. Prípadne si môžete priplatiť za to, že vám túto zásielku naskenujú a prepošlú mailom.

Pre koho je virtuálna kancelária určená

Virtuálna kancelária je výhodná iba pre niektorých podnikateľov. Hlavne pre tých, ktorí nepotrebujú kancelárske priestory a nemajú žiadnu nehnuteľnosť. Okrem nich sú to zahraniční podnikatelia, ktorí chcú mať sídlo svojej firmy aj na Slovensku, no vedia, že všetky svoje činnosti pokryje ich materská pobočka v zahraničí a skutočné kancelárie na Slovensku nepotrebujú. Chcete sa o tom dozvedieť viac? Navštívte stránku CompanyConsul­ting.sk.

foto: ilustračné

Zdroj: Seocentrum.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM