Aktualizované Peter Klimant Správy

Ako referendum dopadlo na Slovensku a ako v našom meste? Pozrite si výsledky

Referendum o rodine je neplatné. Účasť prevýšila len niečo cez dvadsať percent. Ako všeľudové hlasovanie dopadlo na Slovensku a ako v našom meste? Tu sú neoficiálne výsledky...

Ilustračný obrázok k článku Ako referendum dopadlo na Slovensku a ako v našom meste? Pozrite si výsledky
Zdroj: TASR

Referendum iniciované Aliancou za rodinu je neplatné. Po sčítaní hlasov zo všetkých 4942 okrskov dosiahla účasť len 21,41 percenta. Na platnosť plebiscitu bolo však potrebné, aby prišla hlasovať nadpolovičná väčšina všetkých oprávnených voličov. Údaje vyplývajú z neoficiálnych výsledkov referenda, ktoré zverejnil Štatistický úrad SR.

Na otázku, či občania súhlasia s tým, aby sa manželstvom nemohlo nazývať žiadne iné spolužitie osôb okrem zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou, odpovedalo 94,50 percenta zúčastnených kladne. Za to, aby sa homosexuálom neumožnili adopcie detí, sa vyjadrilo 92,43 percenta hlasujúcich a k tomu, aby školy nemohli vyžadovať účasť detí na vyučovaní v oblasti sexuálneho správania či eutanázie, ak ich rodičia alebo deti samé nesúhlasia s obsahom vyučovania, sa priklonilo 90,32 percenta občanov.

Na referende sa v sobotu zúčastnilo 944 674 občanov, ktorí odovzdali 944 209 hlasovacích lístkov, z toho 6074 neplatných. Celkovo bolo v zozname oprávnených voličov zapísaných 4 411 529 ľudí. Pozrite si neoficiálne výsledky referenda z nášho mesta aj za celú SR:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM