Ľubomír Hudačko Rôzne

Ako dopadla kúpacia sezóna v Prešove? Toto vyjadrenie kúpaliska hovorí za všetko!

Jeseň prišla definitívne aj do Prešova a preto už niekoľko týždňov sa na slnečné počasie dáva zabudnúť. Ako dopadla sezóna pre letné kúpaliská? Mali dôvod na radosť, alebo na ňu vôbec nebudú spomínať s úsmevom?

Ilustračný obrázok k článku Ako dopadla kúpacia sezóna v Prešove? Toto vyjadrenie kúpaliska hovorí za všetko!
Zdroj: TASR

Nebolo to najvydarenejšie leto a návštevníci si takisto museli cestu skôr rozmyslieť, ako naplánovať smerom na kúpalisko.

Za všetko hovorí stručné, ale jasné vyjadrenie zástupcov kúpaliska U Komiňara na Sídlisku III: „So sezónou nie sme vôbec spokojní. Radšej sa ani nebudeme k tomu vyjadrovať,“ vysvetlili situáciu.

Pravdou je, že v júli 2014 bolo len niekoľko slnečných dní, inak sa vždy spustil lejak a tak znemožnil letné radovánky. Vôbec sa teda nebude v dobrom spomínať na skončenú sezónu ani na Solivare. Tam nám prezradili, že z pohľadu prevádzkovania letného kúpaliska Plaza Beach tohtoročná sezóna bola najhoršia od otvorenia tejto prevádzky, teda od roku 2008.

„Oproti minulému roku sme zaznamenali rekordný, 50 %-ný pokles návštevnosti z dôvodu zlého počasia a teda aj rovnaký pokles tržieb z predaja služieb. Hospodársky výsledok tohtoročnej letnej prevádzky je negatívny, čo spôsobí nižšie mzdy zamestnancov a v nižšie daňové odvody pre štát,“ vysvetlila marketingová riaditeľka Milica Michrinová.

Prevádzkovateľ areálu tak v rámci svojho podnikateľského portfólia bude musieť tohtoročné straty kompenzovať. „Počasie ovplyvniť nedokážeme,“ dodala Michrinová. Tešiť sa tak môžu jedine v Aquaparku na Delni, kde je prevádzka celoročná kvôli krytým priestorom.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM