Ľubomír Hudačko Rôzne

Akí sú prešovskí hovorcovia a koľko telefonátov denne vybavia? Vyspovedali sme Džobanika, Cenkovú aj Migaľovú

Poznáte ich z televízie, rádia aj nášho webu. Vyjadrujú sa k udalostiam, ktoré spadajú do ich pôsobnosti. Poskytujú nám informácie o haváriách či zdravotnom stave osobností. Povolanie hovorcov možno vyzerá na prvý pohľad jednoducho, ale také ľahké to nie je. Chceli sme vedieť, akí sú v skutočnosti.

Ilustračný obrázok k článku Akí sú prešovskí hovorcovia a koľko telefonátov denne vybavia? Vyspovedali sme Džobanika, Cenkovú aj Migaľovú
Zdroj: TASR

Koľko telefonátov denne vybavia? Čo sa im na ich hovorcovskej práci páči a čo nie? A ako relaxujú, keď prídu po ťažkom dni domov? Práve na tieto tri otázky sme boli zvedaví. A ako inak, obrátili sme sa s nimi na prešovských hovorcov.

Daniel Džobanik

  • krajský policajný hovorca
  • vo funkcii 11 rokov
  • ženatý, traja synovia
  1. Telefonáty nepočítam, ale keď je nejaká mimoriadna akcia, mne volajú novinári, niektorí aj desaťkrát, a potom zas ja volám a zisťujem. Takže asi stovka telefonátov denne to už bola. Po takomto dni nechcem telefón večer ani vidieť (smiech).
  2. Páči sa mi, keď deň ubieha rýchlo, keď je to od rána dynamické. Na hovorcovskej práci mám rád, keď sa vyjadrujem počas dňa rôznym udalostiam.
  3. Nemám rád, keď som medzi mlynskými kameňmi, teda keď novinári potrebujú vyjadrenie ako vždy, ihneď a ja nemôžem poskytnúť informáciu, ktorú odo mňa žiadajú.
  4. Rád si zacvičím v našej policajnej posilňovni, alebo idem von so synmi. V lete sa rád potápam, grilujem, v zime korčuľujem a lyžujem. Aj keď je teraz trendom varenie, mňa v kuchyni s vareškou neuvidíte (smiech).

Renáta Cenková

  • hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana
  • vo funkcii viac ako 5 rokov
  1. Ak ide o „horúcu“ tému, tak sú to desiatky. Okrem telefonátov obyčajne paralelne vybavujem aj emailovú komunikáciu a nahrávanie výstupov pre elektronické médiá.
  2. Flexibilitu, možnosť neustále sa učiť nové veci, myslenie v súvislostiach a skutočnosť, že každý deň so sebou prináša úplne iný scenár, ktorý nie je stereotypný a samozrejme, kontakty s novými ľuďmi.
  3. Stres a pracovné povinnosti, ktoré je nevyhnutné riešiť aj mimo oficiálneho pracovného času, čo čiastočne ovplyvňuje aj môj súkromný program.
  4. Najčastejšie aktívnym športom, pobytom v prírode, návštevou kultúrnych podujatí a stretnutiami s priateľmi a rodinou.

Jana Migaľová

  • krajská policajná hovorkyňa
  • vydatá, matka 1 dcéry
  • vo funkcii tri roky
  1. Ide o niekoľko desiatok telefonátov pri priemernom dni, ale napadlo mi, že to snáď niekedy aj spočítam. Aj mňa samotnú by to zaujímalo (smiech). Zaujímavé na tom je, že to, že telefóny vyzváňajú, je samozrejmé a úplne normálne. Zarazím sa až vtedy, keď je niekoľko minút ticho. Vtedy skontrolujem mobil aj telefón, či sú v poriadku. A sú, lebo ako na objednávku, zväčša hneď niektorý z nich zazvoní a opäť ide všetko tak, ako má byť.
  2. Mám rada samotnú komunikáciu s ľuďmi, pracovné nasadenie, stále sa niečo deje, stále chce niekto niečo vedieť. Je to práca, ktorú si nemôžete naplánovať. S tým, že dnes ostanem v práci dlhšie a zajtra budem mať v práci zase voľnejšie – to u nás nefunguje. Rada mám aj to, ak redaktor dostane požadované informácie a zároveň vyšetrovateľ neposkytne informácie, ktoré z procesného hľadiska nemožno zverejniť. Teda ak je vlk sýty a aj ovca celá.
  3. Nemám rada, ak redaktor nechce pochopiť, že informáciu, ktorú požaduje, mu nemôžem poskytnúť a to buď z taktického, či procesného hľadiska. O poskytnutí, či neposkytnutí informácií rozhoduje samotný vyšetrovateľ.
  4. Najradšej svoj voľný čas trávim s rodinou a v prírode. Rada počúvam dcéru, čo nové je u nej v škole, rôzne príhody, ktoré ma vtiahnu do študentských čias. Rada sa rozprávam s rodičmi, čo robia a čo plánujú. Musím sa ale priznať, že taktiež mám veľmi rada ticho, jednoducho, len tak kráčať prírodou a počúvať ticho.

Môže vás zaujímať:

Zaujímavosť z prešovskej nemocnice: Toľkoto dvojčiat sa tam minulý rok narodilo!

Polícia prezradila, čo sa dialo: Nasadenie väčšieho počtu síl a prostriedkov na škole v Prešove!

Známa škola v Prešove sa stala terčom sprejera: Niekto postriekal budovu elektrotechnickej priemyslovky!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM