Ľubomír Hudačko Kultúra

Akcia, ktorú nezažijete len tak každý deň: Aha, aká naozaj netradičná udalosť sa v Prešove chystá

Bude to zábava pre všetky zúčastnené strany. V Prešove sa totiž chystá naozaj netradičná akcia, aká v meste nebýva len tak každý deň. Pozrite si, do čoho sa už onedlho môžete zapojiť aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Akcia, ktorú nezažijete len tak každý deň: Aha, aká naozaj netradičná udalosť sa v Prešove chystá
Zdroj: Dnes24.sk

Fašiangový karneval, ale ozaj na netradičný spôsob. Mesto Prešov pripravilo pre všetky deti a mládež podujatie s názvom Fašiangy na ľade.

Už túto sobotu 6. februára 2016 od 16.40 do 18.40 máte šancu zabaviť svoje ratolesti, ale takisto aj samých seba. Okrem zábavy čaká Prešovčanov aj oceňovanie. To všetko na prešovskom zimnom štadióne, kde bude vstup zdarma a samozrejme, v maskách. Karneval na korčuliach prinesie šport, zábavu a súťaživosť. Najlepšie masky totiž budú vyhodnotené a ocenené

Okrem toho sa uskutoční aj jedno z najobľúbenejších, no zároveň i najzábavnejších prešovských podujatí Fašiangovanie, v ktorom si Prešovčania pripomenú staré zvyky. Na programe bude 9. februára so začiatkom o 11:00 na Pešej zóne. Netradičné vinšovačky, folklór, unikátne kostýmy či pochabosť maškár v tomto roku po prvýkrát obohatí aj tradičná šarišská zabíjačka, spojená s ochutnávkou zabíjačkových špecialít. Fašiangový program, v ktorom vystúpi viac ako dvadsať folklórnych súborov a folklórnych skupín na pódiu vyvrcholí pochovaním basy. Viac o programe si prečítajte TU.

Môže vás zaujímať:

Rozlúčka s fašiangami ako sa patrí: Tradičná slávnosť zachytená na FOTO v Kapušanoch pri Prešove

Prešovčania, bez tohto by ste nový týždeň začať nemali: Stačí jeden klik a máte po ruke šikovný PREHĽAD

Vybrali sme to za vás: 10 podujatí, ktoré vo februári odporúčame zažiť v Prešove

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM